REISGIDS Montenegro

Verblijven in Montenegro

Over Montenegro
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Montenegro

De beste hotels in Montenegro vind je in Kotor en Budva, aan de kust. Terwijl Kotor een prima keuze aan boetiekhotels biedt, gevestigd is in gerestaureerde middeleeuwse stenen gebouwen in de oude stad en persoonlijke service biedt, staat Budva bekend om zijn grote moderne hotels met goede sportfaciliteiten, die dateren uit het Joegoslavische tijdperk en die geleidelijk worden gerenoveerd met minimalistische interieurs en luxe wellnesscentra.

Het meest prestigieuze hotel van het land is het 5-sterrenhotel Aman Sveti Stefan, dat gevestigd is in een volledig geherstructureerd middeleeuws versterkt dorp op een klein eiland, dicht bij Budva. In zowel Kotor als Budva zijn de beste hotels snel volgeboekt in het hoogseizoen (wanneer de prijzen dienovereenkomstig stijgen), dus vooraf reserveren is aangeraden.

Bed and breakfast in Montenegro

Een bed and breakfast in Montenegro staat bekend als een pansion en is over het algemeen een laagwaardig hotel. Veel bezoekers geven er de voorkeur aan om een kamer in een privéwoning of een appartement met eigen kookgelegenheid te huren, die beide de neiging hebben om hogere normen en een betere prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

Kamperen in Montenegro

Overgebleven uit het Joegoslavische tijdperk, zijn er tal van goed uitgeruste campings, die over het algemeen geopend zijn van juni tot september, en geconcentreerd langs de kust. Ook in het bergachtige binnenland vind je enkele eenvoudige campings. Wild kamperen is verboden, voornamelijk vanwege het gevaar van bosbranden.

Hostels in Montenegro

Er worden langzaamaan particuliere hostels geopend in Montenegro, met de eerste in de populaire resorts Kotor en Budva. Ze variëren in kwaliteit, van chique-chic tot slordig en nogal deprimerend.

Jachthavens in Montenegro

Elders in onze reisgids van Montenegro kon je al lezen dat Montenegro in de toekomst wel eens de vakantiebestemming zou kunnen worden van top-end toeristen. Jachthavens maken deel uit van het algemene plan om kapitaalkrachtigen naar het land te lokken.

Appartementen en vakantiehuizen in Montenegro

Veel gezinnen bieden kamers en zelfstandige appartementen aan, die over het algemeen van hoge kwaliteit zijn. Ze hebben de neiging om meer waar voor hun geld te krijgen dan hotels, en geven ook meer vrijheid aan mensen die met kinderen reizen, omdat ze hun eigen maaltijden en slaaparrangementen kunnen plannen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar