REISGIDS Luxemburg

Verblijven in Luxemburg

Over Luxemburg
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Luxemburg

Er is een groot aanbod aan hotels in Luxemburg. De meeste van de grotere internationale hotelketens bevinden zich in en rond de stad Luxemburg, waar de meeste zakelijke gasten zich verzamelen.

In andere delen van het land vind je meestal kleinere en meer landelijke hotels, waarvan sommige al generaties lang door dezelfde families worden gerund. Ze zijn persoonlijker en vriendelijker en minder formeel zijn dan de ketens, maar de kwaliteit van de voorzieningen kan ook sterk variëren. Sommige zijn niet veel meer dan grote bed & breakfasts; anderen hebben dan weer fittness-kamers, zwembaden en eersteklas restaurants.

Bijna alle hotelkamers hebben een eigen badkamer. Niet alle hotels hebben airconditioning en laat ons eerlijk zijn, is dat een must een Luxemburg? Voor de meeste onafhankelijk gerunde hotels is het ontbijt bij de kamerprijs inbegrepen. In de grotere hotelketens, die vooral gericht zijn op een zakelijke clientèle, kost het ontbijt vaak extra.

Bed and breakfast in Luxemburg

Er zijn maar weinig B&B’s in Luxemburg, of toch niet in de algemene term B&B zoals wij het kennen. Boven bij de hotels schreven we al dat er vele kleine familiehotels zijn die vergelijkbare diensten en persoonlijke familiestijl aanbieden aan hun gasten.

Campings in Luxemburg

Er zijn meer dan 100 campings door het hele land, de meeste gelegen in de noordelijke Ardennen, die erg populair zijn bij toeristen uit de lage landen. Volgens overheidsvoorschriften zijn campings ingedeeld in drie verschillende categorieën en wordt het tarief van elke camping altijd bij de ingang getoond.

De meeste beschikken over een goed aanbod aan voorzieningen, waaronder winkels met diverse basisbenodigdheden en elektriciteitsaansluitingen voor caravans en stacaravans.

Diverse grote campings hebben zelfs zwembaden en tennisbanen die gasten kunnen gebruiken. De National Tourist Océ (http://www.ont.lu)  geeft gratis een uitgebreide brochure uit met alle relevante informatie over campings, inclusief vergoedingen en faciliteiten.

Andere types van accommodatie

Jeugdherbergen

Je vindt in Luxemburg tal van jeugdherbergen in diverse steden zoals Beaufort, Bourglinster, Echternach, Hollenfels, Larochette, Lultzhausen, Luxemburg Stad, Remerschen, Vianden en Wiltz.

Ze zijn allemaal relatief nieuw of zijn de afgelopen jaren gerenoveerd, sommige hebben zowel privékamers als slaapzalen, en de meeste hebben diverse faciliteiten zoals restaurants en sportactiviteiten.

De prijzen zijn inclusief beddengoed, maar IYHA-niet-leden betalen een kleine toeslag. Een Jeugdherberggids is gratis verkrijgbaar bij de Nationale Toeristische Dienst van Luxemburg in Londen, of bij de Centrale des Auberges de Jeunesses Luxembourgeoises (http://www.youthhostel.lu).

Vakantiehuizen

Door het hele land is een groot aantal vakantiewoningen en chalets beschikbaar.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar