REISGIDS Kroatië

Kroatië

Over Kroatië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Kroatië

de voortdurende investeringen in de hotelsector in Kroatië heeft algemene kwaliteit van de accommodaties over de hele lijn in positieve zin doen toenemen, met goede 4- en 5-sterrenhotels langs de kust en in het binnenland, inclusief enkele verbluffende “boutique opties”. Ook op het platteland neemt het plattelandstoerisme toe.

Indeling

Hotels in Kroatië worden officieel ingedeeld door het Ministerie van Toerisme en dit in vijf categorieën volgens de standaard van accommodatie: 5-sterren: luxe. 4-sterren: Deluxe. 3-sterren: eerste klas. 2-sterren: matig. 1-ster: basis en budget.

Sobe

De plaatselijke vorm van een Bed and breakfast wordt ook wel Sobe genoemd. Hier ga je logeren bij een privaat persoon of gezin en is letterlijk een logeerkamer in het huis van het gezin. ‘s morgens krijg je de kans om mee aan tafel te gaan en ’s avonds drink je in de woonkamer een glaasje wijn met je gastheer.

Deze Sobe’s zijn goedkoop en je hebt een direct contact met de plaatselijke bevolking, bovendien kan je ook nog rekenen op een persoonlijke service.

Appartementen

Er worden meer en meer appartementen gebouwd in Kroatië voor het toerisme. Stel je daar niet de hoogbouw voor die je vindt aan de Spaanse Costa’s. Meestal zijn het grotere woningen die ingedeeld zijn in appartementen.

Pension

Veel Sobes zei intussen halve pensions met een aparte gemeenschappelijke ruimte, slaapkamers met sanitair en dit allemaal volledig gescheiden van het private gedeelte van de woning van de gastheer.

Campings in Kroatië

Er zijn talloze campings in Kroatië, waaronder een flink aantal naturistencampint. Neem contact op met de Kroatische Camping Vereniging. ​ Wild kamperen is niet altijd toegestaan (en zal er meestal toe leiden dat je door de politie wordt gevraagd om te verhuizen), het is sowieso verboden in nationale parken.

verblijven in Kroatië
Camping aan een kleine baai

Jeugdherbergen in Kroatië

De Kroatische Jeugdherbergvereniging beheert verschillende IYHA-aangesloten hostels, in steden zoals Zagreb, Pula, Rijeka, Zadar, Dubrovnik en Veli Lošinj, en er zijn ook veel particuliere hostels.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar