REISGIDS Italië

Verblijven in Italië

Over Italië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Milaan
Rome
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Italië

Italië is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa en heeft daarom een ​​ruime keuze aan hotels die bij naar ieders smaak en budget.

Net zoals in andere landen, zijn de prijzen afhankelijk van de luxe, het seizoen en beschikbaarheid. Toeristenbelasting kan behoorlijk hoog zijn in grote toeristische centra zoals Venetië of Verona, tot zelfs 3 € per persoon per dag.

Hotels worden beoordeeld op een schaal van 1 tot 5 sterren. De term pensione (pension) wordt officieel niet meer gebruikt in Italië. In plaats daarvan worden deze nu 1, 2 of 3-sterrenhotels genoemd.

Bed and breakfast in Italië

Bed & breakfast en homestays (waar geen ontbijt wordt geserveerd) zijn steeds populairder geworden in Italië. Bezoekers hebben de mogelijkheid om te verblijven bij de plaatselijke bevolking in hun eigen huis. Accommodatie kan variëren van eenvoudig tot luxueus.

Campings in Italië

Kamperen is erg populair in Italië. Het plaatselijke toeristenbureau in de dichtstbijzijnde stad zal informatie en bijzonderheden verstrekken over de meest geschikte kampsites.

Op de grotere campings is het mogelijk om tenten of caravans te huren. Er zijn meer dan 1700 officiële campings en volledige details van de sites zijn te vinden in de publicatie Campeggi in Italia, uitgegeven door de Touring Club Italiano (TCI). De Touring Club Italiano biedt ook campings aan die zijn uitgerust met vaste tenten.

Verblijven in Italië
In Italie vind je veel campings

Andere accommodaties in Italië

  • Villa’s, appartementen en chalets zijn te huur bij in de meeste Italiaanse badplaatsen.
  • Vakantieparken in Italië bestaan ​​uit bungalows en appartementen, meestal gebouwd in of nabijheid van populaire badplaatsen.
  • Er zijn meer dan 100 jeugdherbergen in Italië. Tijdens het zomerseizoen in de grote steden is reserveren nodig en dit best zeker een week op voorhand.
  • Agriturismi, of boerderijen, bieden accommodatie in verbouwde boerderijgebouwen op actieve boerderijen. Accommodatie kan gaan van self-catering of B&B en kan variëren van kamers in eenvoudig verbouwde, rustieke schuren tot luxe boerderijvilla’s. Velen bieden ook de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten op de boerderij, zoals fruit oogsten of kaas maken.
Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar