REISGIDS Hongarije

Verblijven in Hongarije

Over Hongarije
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Boedapest
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Hongarije

Er is een ruime keuze aan hotels in Hongarije, variërend van basic tot luxueus. Sommige dateren nog uit het communistische tijdperk, maar een groeiend aantal is sinds de val van de Berlijnse muur naar moderne maatstaven gebouwd.

Boedapest heeft verreweg de meeste keuze, met verschillende elegante en internationale 5-sterren hotels, standaardhotels, evenals vele comfortabele middenklasse- en boetiekopties.

In other Stephen er over het algemeen een behoorlijke keuze aan verblijfplaatsen in het hele land, met voldoende bed & breakfast-achtige hotels tot pensions in meer landelijke gebieden.

Bed and breakfast in Hongarije

in Hongarije spreekt men over pensions (panziók).

Deze vind je bijna overal, zelfs in kleine dorpen, en lijken ze soms op kleine middenklasse hotels. Dit type gastenverblijf is een goedkope en uitstekende manier om de Hongaarse bevolking te leren kennen. Indien mogelijk wel best de kamer tijdig reserveren.

Kamperen in Hongarije

De meeste campings zijn geopend van mei tot september en zijn geschikt voor degenen die hun eigen uitrusting meebrengen. Caravans zijn toegestaan op alle locaties en er zijn stopcontacten met stopcontacten.

Er zijn vier categorieën, geclassificeerd als 1, 2, 3 en 4 sterren, afhankelijk van de aangeboden voorzieningen. Campings kunnen worden geboekt via de Magyar Camping Club. Een interactieve kaart van de Hongaarse campings is verkrijgbaar bij de Hongaarse Campingorganisatie.

Andere accommodatie

Hostels

Hostels bieden eenvoudige accommodatie voor backpackers, meestal in kamers met vier of meer bedden. Tijdens de Hongaarse zomervakantie (meestal van 1 juli tot 20 augustus) zijn er ook goedkope kamers beschikbaar in slaapzalen van universiteiten.

Boedapest heeft een behoorlijk aantal backpackerhostels, vaak omgebouwde appartementen met slaapzalen, gemeenschappelijke kook- en was faciliteiten. Sommige hebben privékamers tegen een iets hoger tarief.

Hoewel soms krap, hebben hostels de neiging om goed gelegen te zijn voor stadsactiviteiten, sightseeing en zijn ze steevast de goedkoopste optie.

Jeugdherbergen

Er zijn een handvol jeugdherbergen in Boedapest en andere steden in Hongarije, evenals aan het Balatonmeer. Deze zijn het hele jaar door 24 uur per dag geopend en boekingen kunnen worden gedaan via Hostelling International. ​ Lidmaatschap van Hostelling International is niet vereist, maar geeft wel recht op een kleine korting. Groepsboekingen zijn mogelijk en, hoewel meestal zelfvoorzienend, is er soms een ontbijt beschikbaar.

Homestay

Accommodatie in een privéwoning kan vaak worden geregeld. De normen variëren, maar de kamers zijn over het algemeen in goede staat, goedkoper dan gastenverblijven en er is ook een gemeenschappelijke keuken beschikbaar. Accommodatie bij een gastgezin is populair in vakantieoorden zoals het Balatonmeer en wordt meestal geregeld via reisbureaus.

Vakantiehuizen en bungalows

Op toeristische plaatsen kunnen volledig ingerichte vakantiehuizen of bungalows worden gehuurd. Zo vind je er honderden langs de oevers van het Balatonmeer. Deze kunnen vooraf online worden gehuurd of door contact op te nemen met het dichtstbijzijnde plaatselijke VVV-kantoor.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar