REISGIDS Griekenland

Verblijven in Griekenland

Over Griekenland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Athene
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Griekenland

Hotels in Griekenland kunnen sterk variëren, zowel tussen de eilanden als op het vasteland, van luxe hotels en hotelketens tot chique boetiekhotels met persoonlijke service, en hotels die gericht zijn op de pakketmarkt, compleet met buitenzwembaden en all-inclusive maaltijden.

Reserveren voor het hoogseizoen (jul-aug) is essentieel. De hoogste concentraties 4-sterren en 5-sterren hotels zijn te vinden in Athene en op de eilanden Santorini, Mykonos, Rhodos en Kreta.

Hotels worden beoordeeld met behulp van het internationale sterrensysteem, hoewel je er rekening mee moeten houden dat de normen niet altijd hetzelfde zijn van land tot land.

Bed and breakfast in Griekenland

Het equivalent van een B&B is een Grieks pension dat eenvoudige accommodatie biedt met ontbijt, maar geen restaurant. Ze worden meestal door een familie gerund en speciaal gebouwd, en zijn voornamelijk te vinden aan de kust en op de eilanden, en bieden een goedkoper alternatief voor een xenodoheio (hotel).

Een ander type is een camp, hier verblijf je in een oud traditioneel herenhuis of villa ingericht met antiek en tapijten. Ze zijn sfeervoller en komen vooral voor in de bergen, en hebben mogelijk extra’s zoals open haarden in de slaapkamers en soms hun eigen restaurants.

Kamperen in Griekenland

Er is een breed netwerk van officiële campings. ​ De meeste bieden faciliteiten zoals douches, toiletten en een café, en sommige hebben ook een kleine winkel, een restaurant en sportfaciliteiten. Veel van de beste bevinden zich op de eilanden, dicht bij de zee. Neem voor meer informatie contact op met de Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme.

Belangrijk: wild kamperen is niet toegestaan.

verblijven in Griekenland
Er zijn enkele prachtige campings in Griekenland

Andere accommodatie in Griekenland

Agrotoerisme

Dit is een groeiende markt en heeft een geweldig potentieel in een land met een warm mediterraan klimaat, dramatische landschappen en ongerepte natuur. Hier verblijf je in kamers of appartementen op een  boerderij, meestal speciaal gebouwd met lokale materialen zoals steen en hout, en ingericht in traditionele stijl. De meeste boerderijen bieden ook fantastisch eten, lokale specialiteiten bereid met hun eigen seizoensproducten en zelfgemaakte wijn.

Vakantiehuizen en appartementen

In heel Griekenland, vooral op de eilanden, hebben families geïnvesteerd in de bouw van nieuwe appartementen of het herstellen van oude villa’s of huisjes om aan vakantiegangers te verhuren. De normen variëren, maar sommige eigendommen zijn werkelijk verbluffend en zeer luxueus, gelegen in tuinen met zwembaden, terwijl andere eenvoudiger zijn. Het grote voordeel van deze accommodaties is dat je kan koken en eten wat en wanneer je maar wil.

Dit wil ook zeggen dat je zelf zal moeten winkelen in de lokale buurtwinkels of markten, het voordeel is dat je wel een beter zicht krijgt op de plaatselijke manier van leven.

Jeugdherbergen in Griekenland

Griekenland heeft een aantal jeugdherbergen erkend door de International Youth Hostel Federation. Voornamelijk in Athene en populaire Griekse eilanden vind je jeugdherbergen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar