REISGIDS Frankrijk

Verblijven in Frankrijk

Over Frankrijk
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Nice
Parijs
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Frankrijk

In Frankrijk vind je hotels in alle vormen en kleuren en als je niet oplet ook nog in geuren. Van paleisachtig tot behoorlijk miezerig, met internationale ketens, particuliere eigendommen en hotels met een luxe waarvan je niet wist dat deze bestond.

Prijzen worden normaal gesproken opgehangen aan de ingang en binnen de kamers zelf, deze zijn inclusief belastingen en service, maar er is bijna altijd een supplement voor het ontbijt. Verwacht je aan duurdere prijzen voor hotels in Parijs.

Meestal zal je ook een voorschot, en misschien zelfs het volledige bedrag, moeten betalen bij reservatie. Het is altijd een goed idee om het management op de hoogte te brengen als je laat zou arriveren, zeker in de kleinere hotels, op die manier sta je ‘s avonds niet voor gesloten deuren.

Bed and breakfast

De B&B’s  in Frankrijk, ook wel chambres d’hotes genoemd, vertegenwoordigen enkele van de meest karakteristieke, kostenvriendelijke en aantrekkelijke accommodaties in het land. Ze worden steevast door een familie gerund, maar komen veel vaker voor in kleinere steden en landelijke gebieden dan in de grote steden.

Veel B&B’s geven ook de mogelijkheid om een avondmaaltijd de nuttigen samen met het gastgezin (voor een meerprijs). Dit is een uitstekende manier om meer te weten te komen over de plaatselijke manier van leven, te proeven van de lokale keuken of om je Frans te oefenen.

Campings

Frankrijk heeft geen tekort aan campings en een groot aantal heeft vaste tenten en caravans te huur. De prijzen variëren naargelang locatie, seizoen en faciliteiten. Alle geclassificeerde campings bieden water, toilet en wasgelegenheid. Caravans mogen worden geïmporteerd voor een verblijf van maximaal zes opeenvolgende maanden.

Je hebt allerlei soorten campings, van massacampings met allerlei zweminfrastructuur en animatie tot rustige natuurcampings op het platteland.

Verblijven in Frankrijk
authentieke accommodatie van Gîtes de France.

Andere accommodaties

  • Er zijn honderden jeugdherbergen in Frankrijk die zeer eenvoudige accommodatie tegen lage prijzen aanbieden. Je vindt ze in alle grote steden maar ook op het platteland. Ze variëren sterk in kwaliteit en sfeer, sommige zijn heb, andere zijn Spartaans, maar over het algemeen zijn ze de ideale plek voor sociale reizigers met een beperkt budget. Om de dreiging van bedwantsen tegen te gaan, zijn slaapzakken niet meer toegestaan (beddengoed is wel inbegrepen).
  • Voor meer authentieke accommodatie kan je terecht in een Gîtes de France, particuliere vakantiehuizen. Veel van deze accommodaties zijn omgebouwde boerderijen. Al deze eigendommen voldoen aan de normen die worden gereguleerd door de nationale federatie.
  • Het is ook eenvoudig om uitgebreide villa’s en vakantiehuizen te huren via de gekende kanalen.
Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar