REISGIDS Finland

Verblijven in Finland

Over Finland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Helsinki
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Finland

De meeste hotels in Finland behoren tot grote nationale en internationale ketens en kamers zijn eerder functioneel dan luxueus of charmant. Zakenreizigers zijn de belangrijkste klanten van de hotels en de kamerprijzen zijn aanzienlijk goedkoper in het weekend en eind juni en juli.

De tarieven zijn over het algemeen inclusief een gedeelde sauna en een ontbijtbuffet. Hotels worden ingedeeld van 1 tot 5 sterren en de prijzen zijn aanzienlijk hoger in Helsinki en Lapland.

Bed en breakfast in Finland

Goedkopere accommodatie is beschikbaar bij pensions die bekend staan als matkakoti in dorpen en steden. Deze budgetaccommodaties variëren van huizen voor reizende werknemers, met eenvoudige kamers en gedeelde badkamers, tot gezellige gezinswoningen met private badkamers. De prijzen variëren sterk naargelang de faciliteiten en de locatie, maar een eenvoudig ontbijt is bijna altijd inbegrepen.

Bed & breakfast accommodatie is overal op het platteland beschikbaar in gezinswoningen of boerderijen. Deze gezellige verblijven bieden een uitstekende gelegenheid om de landelijke manier van leven te ervaren en je kan ten volle genieten van het omliggende platteland voor wandelingen en andere buitenactiviteiten.

De meeste bed & breakfasts hebben een sauna en veel bieden lunch en diner of kookfaciliteiten. Tenzij je Fins spreekt, is het verstandig om te op voorhand online te reserveren.

Kamperen in Finland

Er zijn ongeveer 200 campings in Finland en sommige hebben een sterrensysteem dat vergelijkbaar is met die van bed & breakfasts. De meeste hebben plaatsen voor tenten en caravans maar ook hutten of cottages te huur. Ze beschikken meestal ook over een winkel, kookgelegenheid en een café.

verblijven in Finland
In Finland mag je nog wild kamperen

Wild kamperen is toegestaan, zolang er geen schade wordt toegebracht aan gewassen of privé-eigendommen en de kampeerplek minstens 150 meter verwijderd is van de dichtstbijzijnde woning.

Vakantiehuizen in Finland

Iedere zichzelf respecterende Fin heeft een zomerhuisje op het platteland en deze vakantiehuizen worden soms aan toeristen verhuurd als ze niet door de eigenaren worden gebruikt. Sommige cottages hebben geen stroom en worden alleen verwarmd door een houtkachel, terwijl andere van alle gemakken zijn voorzien, zoals elektriciteit, warm en koud stromend water, volledig uitgeruste keukens en een sauna. In het hoogseizoen kan een minimumverblijf van drie dagen tot een week gelden.

Jeugdherbergen in Finland

Finland heeft een uitgebreid netwerk van jeugdherbergen, maar veel zijn alleen geopend van juni tot augustus. Ze zijn normaal gesproken modern en schoon. De meeste bieden zowel familiekamers als slaapzalen. Sommige hostels bieden ook één- en tweepersoonskamers aan.

Snacks zijn vaak verkrijgbaar en sommige hebben een keuken met eigen kookgelegenheid. Hoewel de meeste gasten studenten zijn, gelden er geen leeftijdsbeperkingen. Lakens zijn niet bij de kamerprijs inbegrepen, maar kunnen tegen een kleine vergoeding worden gehuurd.

Er is een korting voor leden van Hostelling International. Je vindt alle informatie op de website van de jeugdherbergcentrale van Finland

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar