REISGIDS Engeland

Verblijven in Engeland

Over Engeland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Londen
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Engeland

De hotels in Engeland zijn de afgelopen jaren onherkenbaar veranderd, met fijne boetiekhotels die gestaag de klassieke bed & breakfast vervangen en uitstekende hotelketens die zich uitbreiden naar grote steden buiten de hoofdstad.

Het is moeilijk om in Engeland een stad te vinden, hoe klein ook, die niet minstens één hotel heeft. Sommige grote hotels in Londen, zijn beroemd over de hele wereld, en er is een toenemend aantal stijlvolle en moderne accommodatie in het hele land.

VisitBritain, de AA en RAC (evenals VisitWales en VisitScotland) hebben overeenstemming bereikt over gemeenschappelijke normen voor kwaliteitsbeoordeling. Hotels en pensions worden geclassificeerd door middel van een beoordelingssysteem van 1 tot 5 sterren.

Bed & Breakfast in Engeland

Er zijn duizenden guesthouses en bed & breakfast-faciliteiten in heel Engeland,  deze variëren van de goedkope en vrolijke plekken waar je een nacht kunt slapen tot veel grootsere residenties die van alle gemakken zijn voorzien en de klantenservice voorop staat.

Het traditionele imago van de groezelige B&B is naar een hoger niveau getild nu de accommodaties zijn opgefrist om de hoge verwachtingen van betalende gasten te weerstaan (en de toorn van TripAdvisor te vermijden), en veel B & B’s concurreren met hotels op het gebied van het geleverde serviceniveau.

Pensions, herbergen en boerderijen die bed & breakfast-diensten aanbieden, worden geclassificeerd volgens een sterrenclassificatiesysteem.

Kamperen en Engeland

Er zijn kampeer- en caravanplaatsen voor korte en lange verblijven, in of nabij bijna elk dorp of stad, vooral in populaire wandel- en avontuurlijke sporten. Sommige sites verhuren tenten of caravans. De meeste locaties in Engeland bieden basisvoorzieningen, terwijl sommige speelplaatsen, clubs, winkels en sportterreinen hebben.

Vakantiehuizen en appartementen in Engeland

Cottages, appartementen en bungalows kunnen in veel gebieden worden gehuurd en hoewel zelfstandige appartementen altijd een goede optie zijn geweest voor mensen met een beperkt budget of die op het platteland reizen, is de meer recente trend van het verhuren van privéappartementen in stedelijke gebieden een snelle groeiende sector. Er zijn enkele echte koopjes te vinden, vooral als je in groep reist of buiten het seizoen.

Hostels in Engeland

Normen variëren enorm, van zeer eenvoudige nachtelijke slaapzalen voor wandelaars en fietsers tot moderne hostels die vaak worden gebruikt door gezinnen en groepen. De prijzen zijn meestal heel redelijk. De Youth Hostelling Association  heeft een uitgebreide lijst met hostels in Engeland.

Vakantieparken in Engeland

Deze bieden accommodatie, eten en een volledig scala aan vrijetijdsactiviteiten, meestal tegen een all-inclusive prijs. Bekende namen zijn onder meer Center Parcs & Butlines.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar