REISGIDS Duitsland

Verblijven in Duitsland

Over Duitsland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
München
Berlijn
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Duitsland

in Duitsland zijn tal van mogelijkheden als het aankomt op het gebied van hotels. Bloeiden de luxueuze hotels en de budgetvriendelijke ketens vind je er ook, Gasthöfe, Pensionen en garni. Deze laatste zijn bijna altijd goedkopere alternatieven weliswaar zonder lounge of restaurant faciliteiten.

Waar je ook verblijft, het is waarschijnlijk redelijk schoon, efficiënt beheerd en, met enkel de goedkoopste plaatsen als uitzonderingen, beschik je over een privé badkamer.

Bed and breakfast in Duitsland

Verschillende verblijfssoorten bieden het soort verblijf vergelijkbaar is met een Bed and breakfast. In alle onderstaande voorbeelden is het ontbijt meestal inbegrepen.

  • Boerderij verblijven zijn misschien wel de meest opvallende hiervan, en bieden meestal een authentiek stukje “leven zoals het is in Duitsland” en uiteraard de kans om niet enkel de regionale producten te proeven, maar ook te zien hoe ze geproduceerd worden. Veel van dergelijke boerderijen zijn moeilijk, zo niet onmogelijk, te bereiken met het openbaar vervoer.
  • Ook de Pensionen zijn een Duits fenomeen en het verblijf kan variëren van een standaard guesthouse, tot gedeelde accommodatie in een stadsappartement. Deze kunnen sterk variëren in kwaliteit, maar in bijna alle gevallen ben je er in ieder geval zeker van dat de service persoonlijker is dan bij een hotelketen.
  • Gasthof of Gaststätte , is een vergelijkbare optie, die vaak op het platteland wordt aangetroffen en over het algemeen een paar kamers boven een restaurant biedt.

 

Kamperen in Duitsland

Duitse campings zijn over het algemeen geopend van april tot oktober, maar sommige, meestal in de wintersportgebieden, zijn het hele jaar door geopend.

Op campings is het normaal gesproken niet mogelijk om vooraf te reserveren. Een gratis kaart / folder met details van geselecteerde campings is verkrijgbaar bij het Duitse Nationale Bureau voor Toerisme. De Duitse Camping Club publiceert een gids met de beste sites in Duitsland.

verblijven in Duitsland
Er zijn letterlijk honderden campings in Duitsland

Er is zeker geen tekort aan opties – meer dan 2900 officiële campings zijn verspreid over het land, meestal gelegen in schilderachtige gebieden. Ze zijn meestal goed onderhouden.

Andere soorten accommodatie

Er zijn ongeveer 500 jeugdherbergen in het land – de reden van dit hoge aantal is omdat hier de eerste permanente jeugdherbergen ter wereld werden opgericht. ). Ze variëren enorm in grootte en stijl, maar bieden samen een groot aanbod aan budgetvriendelijke accommodatie in het hele land. Het is de moeite waard om de tijd te nemen om specifieke hostels te zoeken – sommige zijn gespecialiseerd in milieuvriendelijk leven, andere in gezinsvriendelijke faciliteiten, enzovoort.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar