REISGIDS Denemarken

Verblijven in Denemarken

Over Denemarken
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Denemarken

Hotels in Denemarken zijn te vinden in alle soorten, maten en prijsklassen. Een grote, internationale keten, een charmant hotelletje op het platteland of een familiehotel met zicht op zee, er is altijd wel iets te vinden naar ieders smaak en budget.

Denemarken is een echt designland, het is dan ook niet verwonderlijk dat er diverse gerenommeerde design hotels te vinden zijn. Deze bieden unieke kamers met een luxeuze inrichting. Het Radison Blu Royal Hotel in Kopenhagen, dat in 1960 zijn deuren opende, staat bekend als ‘s werelds eerste design hotel. 

Hotels zijn geclassificeerd volgens het internationale sterrensysteem (1 tot 5 sterren). Het tarief is daarvan afhankelijk. De gemiddelde prijs voor een tweepersoonskamers, inclusief ontbijt, varieert van DKK 595 (€ 80) per nacht voor een hotel met 1 ster tot DKK 4630 (€ 620) per nacht voor een 5-sterrenhotel. Hotels schuiven vaak een derde bed bij in de kamer voor kinderen. In het laagseizoen liggen de prijzen ook opmerkelijk lager. 

Bed and breakfast 

Er zijn veel aanbieders van bed and breakfast in Denemarken en allemaal hebben ze hun unieke karakter. Let er wel op dat een overnachting in Denemarken in een B&B, ondanks de naam, niet altijd inclusief een ontbijt is. Vaak biedt men de gasten de mogelijkheid aan om gebruik te maken van een volledig ingerichte keuken. 

Campings in Denemarken

Denemarken is een kampeerbestemming. Je kan kiezen uit meer dan 500 campings die zich vaak midden in de natuur bevinden. Of het nu om een tent, een trekkershut, een camper of een caravan gaat … het is er gegarandeerd netjes en kindvriendelijk. Denemaren beschikt over de beste campingfaciliteiten in Europa. Let wel, het is enkel mogelijk om te kamperen op officiële campings; wildkamperen is er, in tegenstelling tot andere Scandinavische landen, dus niet toegelaten.

Verblijven in Denemarken
Voor ieder wat wils op de Deense campings

Een overnachting op een Deense 3-sterren camping kost gemiddeld 75 DKK (€ 10) per volwassene. Voor een camping met één ster betaal je rond de 65 DKK (€ 8,70). Kinderen betalen meestal de helft van de prijs. De kosten voor elektriciteit variëren tussen de 20 en 30 DKK per dag. Kamperen in het hoogseizoen is uiteraard prijziger dan in het voor- of naseizoen. In deze periode bieden veel campings speciale tarieven aan. 

Vaak lees je nog dat het verplicht is om een Deense campingpas aan te kopen maar dit is niet langer meer nodig! Het staat de campings intussen vrij om zelf te bepalen of zij dit vragen aan gasten of niet. Vraag dit dus goed na vooraleer je overgaat tot een boeking. 

Andere accommodatie

Jeugdherbergen

In grotere steden kan je wel wat jeugdherbergen vinden maar in kleine dorpjes of op de kleinere eilanden zijn deze moeilijker te vinden. Van oudsher bieden jeugdherbergen betaalbare accommodatie aan, ongeacht de leeftijd. Iedereen is er welkom! 

Vakantiehuisjes en appartementen

Accommodatie met een eigen kookgelegenheid is populair in Denemarken. Vaak vind je dergelijke huisjes (trekkershutten) ook op campingsites. Vergeet dus zeker niet om ook even daar een kijkje te nemen. Het is een pak comfortabeler dan een tent en bovendien kan je ook gebruik maken van de overige faciliteiten op de camping.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar