REISGIDS België

Verblijven in België

Over België
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Brussel
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in België

in België vind je zowel luxe vijfsterrenhotels, als particulier uitgebate familiehotelletjes. Meestal zijn ze van goede kwaliteit. De kleine middeleeuwse straatjes en steegjes, in steden zoals Brugge en Gent, zijn er in geslaagd om de internationale hotelketens te weren van de binnenstad. Ondanks dit kan je ze wel vinden in de rand van de stad.

In Brussel kan je vaak terecht voor aantrekkelijke weekend tarieven wanneer veel zakenmensen en eurocraten naar huis trekken.

Bed and breakfast in België

België bezit een enorm sterk aanbod in kwaliteitsvolle B&B’s die veel waar voor hun geld bieden. De eigenaars zijn gewoonlijk enorm trots op hun accommodatie, en doen alle moeite van de wereld om je je zo goed mogelijk thuis te laten voelen. Dit kan gaan van elegante kamers met prachtige kunstwerken tot zelfs huisgemaakte biologische producten die geserveerd worden bij het ontbijt.

Campings in België

Alle grote steden hebben campings aan de rand van de stad met goede vervoersverbindingen naar het centrum. De Ardennen en de kust zijn vooral populair bij kampeerders en vooraf reserveren is aangeraden, zeker in het hoogseizoen en tijdens de verlengdeweekends. Wildkamperen is niet toegestaan in België, en als je je tent wilt opzetten bij een boer in de wei, dan moet je steeds toestemming vragen.

verblijven in België
In de Ardennen vind je overal leuke campings.

Andere accommodatie

Jeugdherbergen in België

België kent twee jeugdherbergenverenigingen: de Vlaamse JeugdHerbergen (www.vjh.be) actief in Vlaanderen, en Les Auberges de Jeunesse (www.laj.be) die actief is in Wallonië.

Aparthotels

Een combinatie van een huurappartement en een hotel: reizigers hebben de onafhankelijkheid van een particulier appartement, maar ontvangen hotel voordelen zoals schoonmaak en eventueel een ontbijt.

Vakantiehuizen in België

Er zijn voldoende mogelijkheden om gemeubileerde villa’s of bungalows te huren voor een vakantieperiode, met een uitgebreide ruime keuze in de Ardennen en aan de kust. Huurprijzen worden bepaald door het aantal slaapkamers, de voorzieningen, de ligging en het seizoen. Eigenschappen zijn ingedeeld in vijf sterren afhankelijk van het geleverde comfort van de accommodatie.

Toeristenbelasting

Hou er rekening mee dat er in België iets bestaat als toeristenbelasting, de hoogte van deze belasting varieert van regio tot regio en zelfs van stad tot stad, maar ligt gewoonlijk ergens rond €1/nacht/persoon.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar