REISGIDS Albanië

Verblijven in Albanië

Over Albanië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Albanië

Zoals je zou verwachten, heeft de hoofdstad het grootste aanbod aan hotels, met accommodatie variërend van de luxe kant van de markt, tot zakenhotels en gezelliger, door een familie gerunde etablissementen, tot budgetopties, waaronder Albanië’s eerste Backpacker Hostel, in een 19de -eeuwse villa op een paar minuten lopen van het stadscentrum.

Bed & Breakfast in Albanië

Buiten Tirana is accommodatie meestal in door een familie gerunde pensions of in grote hotels uit het communistische tijdperk, waarvan de meeste zijn gerenoveerd tot op zijn minst een acceptabele standaard. Er zijn eersteklas hotels in Saranda, Durrësi, Vlora en bij een paar andere badplaatsen. Aangezien de toeristische sector in Albanië blijft groeien, kun je meer hotels verwachten.

Kamperen in Albanië

Er zijn tal van campings in Albanië.

Wild kamperen is toegestaan in Albanië, en er zijn maar een paar beperkingen die in acht moeten worden genomen. Als je je kamp opzet, dien jeer rekening mee te houden dat kamperen in de volgende gebieden slechts in beperkte mate mogelijk is

  • Nationale parken en natuurreservaten
  • In de buurt van staatsgebouwen
  • Op privé-eigendommen

 

In deze gebieden dien je je vooraf te informeren, aangezien hier geen uniforme voorschriften zijn. Als je niet zeker weet of het om privé-eigendom gaat, kan je dit eenvoudigweg navragen bij de dichtstbijzijnde huizen. Vaak staan de huiseigenaren je toe om daar één of twee nachten te kamperen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar