REISGIDS Slovenië

Geografie en weer in Slovenië

Over Slovenië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Weer in Slovenië

Beste periode om Slovenië te bezoeken

Slovenië heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters (sneeuwval in de Alpen). De bergen zorgen echter voor een vertekend beeld van de gemiddelde temperaturen.

Er heerst een mediterraan klimaat aan de kust, met een gemiddelde temperatuur van 0°C in januari en 20°C in juli. De zomers zijn warm, met constante zonneschijn; terwijl de winters koel en fris zijn.

In het noordwestelijke berggebied van Slovenië heerst een alpien klimaat, met koude winters en sneeuwval, met temperaturen overdag die rond de 0,5°C schommelen. De zomer in deze regio is echter aangenaam, met matig warme zomers en beperkte “regenbuien”. Het kan echter druk zijn in de regio van de lente tot en met augustus wanneer de temperaturen ideaal zijn.

De overige regio’s ervaren in grote lijnen een landklimaat, met constante zonnige zomers en frisse winters. Januari is de koudste maand van Slovenië.

Aangeraden kledij

Dezelfde kledij als voor het seizoen dat je gewoon bent in Nederland of België. Als je echter in de winter naar de bergen trekt is het aangeraden om sneeuw kleding of ski kleding mee te nemen.

Geografie van Slovenië

Bergen, rivieren en grote noord-zuid- en oost-west-doorvoerroutes domineren dit compacte en strategisch belangrijke land.

Slovenië grenst aan Italië in het westen, Oostenrijk in het noorden, Hongarije in het noordoosten en Kroatië in het zuidoosten en heeft een kustlijn van 47 km aan de Adriatische Zee in het zuidwesten, waar Koper dient als de belangrijkste haven.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar