REISGIDS Wales

Uitgaan en shoppen in Wales

Over Wales
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Wales

Wales is niet ontsnapt aan de infiltratie van winkelketens, maar onafhankelijke winkels houden hier zeker meer stand dan in Engeland. Lokale kunstenaars en ambachtslieden verkopen handgemaakte geschenken zoals sieraden en aardewerk.

Het stadscentrum van Chepstow heeft een aantal leuke onafhankelijke winkels, waaronder reguliere ambachts- en voedselmarkten. Terwijl Monmouth, Cardigan en Abergavenny ook gezellige winkelstraten hebben.

In Snowdonia zijn de idyllische stadjes een toonbeeld van landelijke charme. Betws-y-coed is de thuisbasis van de Trefriw Woollen Mills, die het beroemde Welshe tapijttextiel produceert. Koop hier gilets, spreien en plaids voor onderscheidende souvenirs. In de grotere stad Llandudno vind je leuke boetiekjes die handgemaakte artikelen verkopen, bezoek zeker de Craft Cymru-winkel die authentieke Welshe producten en ambachten op voorraad heeft.

Terug richting het zuidwesten zijn de weelderige stranden van het schiereiland Gower misschien een surfparadijs, maar het zijn de brownies van Gower Cottage die je niet snel zal vergeten. Liefhebbers van boeken moeten naar Hay on Wye, nabij de grens met Wales, gaan. Bekend als de thuisbasis van het grootste literaire festival van het Verenigd Koninkrijk, herbergt het ongeveer 40 tweedehands boekhandels, waardoor het terecht de bijnaam ‘stad van boeken’ krijgt.

Cardiff is de stad met de grootste keuze en de grote namen. Als je van bekende merken houdt of van een laatavond opening houdt, dan is het stadscentrum de plek om te bezoeken. Hier vind je het merendeel van de winkels sterk geconcentreerd in arcades in plaats van in de winkelstraten.

Marktliefhebbers mogen de straatmarkt St Mary in Cardiff niet missen vanwege de mix van vintage kleding en antiek meubilair, terwijl het onlangs opgerichte Cardiff Fashion Quarter een schat aan onafhankelijke kraampjes herbergt.

Voor verrassende winkelervaringen neem je best de kleine wegen, weg van de snelwegen en de platgetreden paden, waardoor je de kans krijgt om kleine dorpjes en ambachtelijke centra te verkennen.

Uitgaan in Wales

De Welshe cultuur is doordrenkt van muziek en de inwoners weten hoe ze moeten feesten. De grote steden Swansea en Cardiff liggen in het centrum van het nachtleven van Wales en bieden clubs en pubs voor mensen die tot laat in de nacht willen doorgaan.

Luister naar een Welsh koor voor iets dat kenmerkend is voor dit land. Deze variëren van kleine kerkkoren tot enorme mannenkoren die op tournee zijn op de grootste muziekpodia van het Verenigd Koninkrijk. Je kan ook ad hoc zingen bij één van de legendarische rugbywedstrijden in Wales.

Voor operaliefhebbers is het Wales Millennium Centre in Cardiff de plek om naartoe te gaan, maar muziek beperkt zich niet tot de steden. Het grootste muziekevenement van het jaar is de Eisteddfod, een viering van Welshe muziek, die elk jaar naar een andere bestemming verhuist.

Fans van volksmuziek moeten naar het Green Man Festival in Hay-on-Wye gaan, terwijl het jaarlijkse Brecon-festival jazz promoot.

Het landelijke nachtleven concentreert zich traditioneel rond de ouderwetse dorpscafé, met lokaal bier en lekker stevig eten.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar