REISGIDS Spanje

Uitgaan en shoppen in Spanje

Over Spanje
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Valencia
Barcelona
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Spanje

Als je op zoek bent naar unieke souvenirs dan kan je terecht op tal van ambachtelijke markten in Madrid en Andalusië. Een grote hoeveelheid handwerk, porseleinen figuren en accessoires worden verkocht op deze markten.

Spaanse lederwaren, met name die uit Andalusië, combineren uitstekend vakmanschap met hoogwaardig design. Catalaans textiel is internationaal bekend en wordt in de hele regio vervaardigd. Prachtige vloerkleden en tapijten worden dan weer gemaakt in Cáceres, Granada en Murcia. De talrijke uitstekende sherry’s, wijnen en gedistilleerde dranken, die in Andalusië worden geproduceerd, zijn goede souvenirs om mee naar huis te nemen (en ginder te drinken uiteraard), net als flessen uitstekende Spaanse olijfolie een leuk idee zijn om mee naar huis te nemen.

Fijne, handgemaakte houten meubels zijn één van de opmerkelijkste producten van Valencia, waar jaarlijks een internationale meubelbeurs wordt gehouden. Alicante is dan weer een belangrijk centrum wegens zijn speelgoedproductie en de Spaanse mode verovert tegenwoordig de wereld stormenderhand.

De beste steden om te shoppen in Spanje zijn Madrid en Barcelona, maar alle provinciehoofdsteden hebben een behoorlijk aanbod aan verkooppunten. De prijzen zijn de afgelopen jaren gestegen, maar zijn nog steeds goedkoper dan in Nederland of België

Elke stad in Spanje heeft zijn eigen markt, waar je verse producten rechtstreeks van telers kan kopen. Veel steden hebben bovendien ook een rastro (vlooienmarkt). Vooral de El Rastro die elke zondag in Madrid wordt georganiseerd is beroemd.

Openingsuren

van maandag tot zaterdag van 10 tot 14 uur en van 17 tot 20 uur. Supermarkten en grootwarenhuizen zijn open van 9.30 tot 21/22 uur en zijn ook vaak geopend op zondag.

Uitgaan in Spanje

Spanjaarden beginnen de avond vaak met el paseo, een ontspannen wandeling door de straten van de stad. Ga rustig op een terrasje zitten en bekijkk deze leuke traditie. De sfeer tijdens een fiesta is uitbundig, de avond wordt verdergezet met een tapeo, een tocht tussen verschillende tapasbars waar gedronken wordt, samen met de overheerlijk geserveerde tapas.

De “tapascultuur” is vooral levendig in Madrid en Andalusië,  terwijl San Sebastian en Bilbao beroemd zijn om de meer verfijnde versie, pintxos genaamd.

Na de el paseo, is het tijd voor copas of cubatas , cocktails in bars, pubs of nachtclubs. Trendy uitgaansleven is te vinden in de grote steden als Barcelona en Madrid, en in badplaatsen zoals Ibiza of Marbella, maar zelfs in de kleinere steden is er geen gebrek aan bars, pubs of clubs, waar je kan dansen tot het ochtendgloren.

Wil je iets plaatselijks doen, dan ga je naar de Flamenco Tablaos, dit zijn de beste plaatsen om een flamenco show te zien in Andalusië, en vooral in Sevilla, waar ervaren dansers het podium betreden en met hun voeten sfeervolle deuntjes naar boven toveren.

Als je iets rustigers zoekt, dan zijn jazzbars in Barcelona, ​​Madrid en Granada zeker een bezoek waard.

Uitgaan in Spanje
Een strandfeest op Ibiza

In de zomer zijn er her en der muziekconcerten die tot de nok toe gevuld zijn met feestgangers die uitbundig feesten tot in de vroege uurtjes. Populair zijn onder andere het Sonar Festival en Primavera Sound Festival, om er maar een paar te noemen. Raves vind je ook in overvloed op Ibiza, waar de feestjes doorgaan tot de zon opkomt.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar