REISGIDS Slowakije

Uitgaan en shoppen in Slowakije

Over Slowakije
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Slowakije

Populaire souvenirs zijn onder meer aardewerk, porselein, houtsnijwerk, met de hand geborduurde kleding en etenswaren. Er zijn een aantal uitstekende winkels die gespecialiseerd zijn in glas en kristal, terwijl verschillende verenigingen van regionale kunstenaars en ambachtslieden hun eigen winkels hebben.

Andere bijzondere aankopen zijn onder meer keramiek uit alle regio’s van Slowakije en houtsnijwerk uit de oostelijke en centrale delen (Kyjatice, Michalovce en Spi¡sská Belá).

Bratislava trekt gestaag westerse winkels aan, met neonreclames en zwierige gevels die de eens ietwat bezadigde stad opfleuren, waarbij de trend naar globalisering van de winkelmarkt zich ook langzaam door het land verspreidt.

Openingsuren

De winkels zijn geopend van maandag tot vrijdag tussen 9-18 uur en op zaterdag tussen 9 en 12 uur. Shoppingcenters zijn geopend tot 21 uur en hypermarkten zijn 24 uur open.

Uitgaan in Slowakije

Theater en opera hebben over het algemeen een hoge standaard, een erfenis van het communistische staatssysteem dat zijn favoriete takken van deze kunsten ondersteunde.

Veel van het uitgaansleven vindt nog steeds plaats in hotels, hoewel er in de grote steden nachtclubs te vinden zijn.

Bratislava heeft als hoofdstad het levendigste nachtleven van het land. Het is misschien niet echt Londen of New York, maar sinds het einde van het communisme is het met grote sprongen vooruitgegaan. Tegenwoordig is er een waaier aan locaties om uit te kiezen, of bezoekers nu op zoek zijn naar een sfeervol oud Slowaaks drinkhuis of een studentenduik, een funky bar of een bruisende, met toeristen gevulde Ierse themapub.

De rest van het land is aan een inhaalbeweging bezig, waarbij de grote studentenpopulatie in Kosice ook daar bijdraagt aan een steeds levendiger nachtleven.

Vakantiegangers wordt aangeraden om voorzichtig te zijn op locaties buiten de hoofdstad, buitenlanders zijn voor veel Slowaken nog iets nieuws en het kan zijn dat je aanwezigheid niet door iedereen op prijs wordt gesteld.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar