REISGIDS Servië

Uitgaan en shoppen in Servië

Over Servië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Servië

Shoppen is niet het sterke punt van Servië, maar er zijn nog steeds edelstenen en koopjes te vinden. Westerse merken en ketens zijn dun gezaaid, maar de meeste stedelijke centra hebben een paar winkelcentra met een verscheidenheid aan merken.

Voor degenen die op zoek zijn naar iets anders, heeft Belgrado tal van onafhankelijke boetieks waar je het beste van de Servische ontwerpers kunt vinden.

Conceptstores zoals Supermarket zijn geweldige plekken om interessante design- en interieurstukken op de kop te tikken halen, evenals mode, terwijl onafhankelijke bedrijven zoals L’Atelier een voorraad hebben van chique high-end stukken van zowel internationale als binnenlandse labels.

Meer merkkledingwinkels zijn te vinden langs de autovrije straat van Knez Mikhailova. In de stad worden regelmatig rommelmarkten gehouden, maar de kwaliteit van het product is niet bijzonder goed. Het is prima om te onderhandelen als je grote hoeveelheden koopt.

Voor speciale aankopen ga je best naar markten of straatstalletjes met borduurwerk, kant, leer, breigoed, metaalwerk en Turkse koffieserviezen.

Uitgaan in Servië

Bioscopen zijn open tot 23 uur, restaurants tot middernacht en nachtclubs tot 3 uur of later. Belgrado heeft een uitstekend nachtleven met een uitgebreide keuze aan uitvoerende kunsten om van te genieten: opera’s, concerten, theater, vele nachtcafés en clubs.

shoppen in Servië
Uitgaan op vlotten in Belgrado

Veel splavovi (vlotten) op de rivieren Donau en Sava in Belgrado dienen ook als drijvende restaurants en nachtclubs.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar