REISGIDS Portugal

Uitgaan en shoppen in Portugal

Over Portugal
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Lissabon
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Portugal

Net zoals alle andere westerse bestemmingen kan je Portugal ook op zoek naar traditionele lokale producten. Dankzij de fascinerende etnische mix die eigen is aan het land, kun je Arraiolos-tapijten, oogverblindende juwelen en Madeira-borduursels kopen. Er is een bloeiende kantindustrie in Vila do Conde, buiten Porto, en Coimbra speelt dan weer gastheer voor heerlijk blauw en wit aardewerk.

Als je een voorliefde hebt voor metalen spullen, ga dan naar de Algarve om betoverende lantaarns of tuinmeubilair te kopen.

De parel aan de kroon van dit land is echter de leerindustrie, die zich grotendeels rond Lissabon concentreert. Wil je plaatselijke lederproducten kopen dan kan je best het centrum van Lissabon verlaten en eens gaan kijken naar buiten de hoofdstad, je kan je dezelfde producten vaak tot 20% goedkoper vinden, maar pas wel op voor eventuele namaak.  Sommige van de kleinere steden en grotere steden hebben bloeiende industrieën, die middeleeuwse technieken gebruiken die van generatie op generatie zijn doorgegeven om goederen voor toeristen te produceren.

Openingsuren

Grote winkelcentra zijn dagelijks geopend van 9-23 uur en bieden vaak een welkome afwisseling van de hete zomerzon. Verder zijn de winkels geopend van maaandag tot vrijdag van 9-19 uur en zaterdag tussen 9 en 13 uur.

Uitgaan in Portugal

Het mag niet verbazen dat een land met zijn eigen muziek en veel festivals, de nacht het “dagdeel” is wanneer Portugal tot leven komt. In het hele land vind je verschillende plaatsen waar je kan dansen op de plaatselijke muziek of hedendaagse beats. Dan hebben we nog niet gesproken van de “culinaire attracties” die tot in de vroege uurtjes worden aangeboden.

Neem eerst de tijd om een praatje te maken of naar mensen te loeren in de leuke bars of cafés, of ze nu uitkijken over de zee of het stadsplein, voordat je in alle rust geniet van een uitgebreid diner met op de achtergrond het geluid van de traditionele fado. Na het eten heb je de keuze uit verschillende vormen van entertainment gaande van nachtclubs, theaters, bioscopen en opera’s tot de casino’s van Espinho, Estoril, Figueira da Foz of Monte Gordo.

Als je wil genieten van parades of optochten, dan is juni het beste moment om te genieten van de openluchtfestiviteiten die de lokale patroonheiligen vieren.

Met een kustlijn van maar liefst 800 km is de kans ook zeer groot dat je zal genieten van een prachtige zonsondergang op het terras van een van de talrijke strandbars of restaurants.

Bereid je avondje voor in de Bairro Alto in Lissabon, voorafgaand aan de talrijke dj-sets in de bars en clubs in voormalige pakhuizen aan de Santa Amaro-dokken aan de oevers van de rivier de Taag. Verder naar het noorden, in Porto, kan je naar de wijk Ribeira, over de rivier de Douro, voor plezier en vertier voordat je met je dansschoenen naar Matosinhos en Vila Nova de Gaia gaat. Elders in Portugal kun je je aansluiten bij de levendige studentenpopulatie in Braga, Coimbra en Evora om de hele nacht te feesten.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar