REISGIDS Oostenrijk

Uitgaan en shoppen in Oostenrijk

Over Oostenrijk
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Wenen
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen In Oostenrijk

Kwaliteitsvolle spullen zoals handtassen, glaswerk, porselein en wintersportartikelen zijn de crème van de gespecialiseerde artikelen die je in Oostenrijk kan vinden.

Openingsuren

Winkels en kruidenierszaken zijn over het algemeen open van maandag tot vrijdag van 8 tot 18  (met een lunchpauze van één of twee uur in kleinere steden) en zaterdag van 12 tot 17 uur. Supermarkten en winkels in toeristische resorts zijn  geopend van maandag tot vrijdag tussen 8 en 21 uur, op zaterdag en soms op zondag van 8 tot 18 uur

Uitgaan in Oostenrijk

Oostenrijk geniet een blijvende reputatie op het gebied van muziek, literatuur en kunst; Vakantieganger kunnen er Alpine New Wave-punkrock vinden, maar ook jodelen kom je overal tegen. Het nachtleven is veelzijdig en biedt relaxte tavernes, biergartens en in de winter ga je zeker de après-ski niet kunnen missen.

Het Weense nachtleven biedt voor elk wat wils: opera, trendy theater en cabaret, evenals talrijke bars en nachtclubs. Er zijn allerlei soorten bioscopen, sommige van architectonisch belang, die films in verschillende talen vertonen.

Een goede manier om een zomeravond door te brengen, is in één van de biergartens die overal in Oostenrijk te vinden zijn, en het wijnbouwgebied rond Wenen heeft Heurigen  waar bezoekers in open lucht lokale wijnen kunnen proeven.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar