REISGIDS Nederland

Shoppen en uitgaan in Nederland

Over Nederland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Nederland 

Wie van winkelen houdt, kan zijn hartje ophalen in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een leuk souvenir, de laatste nieuwe modetrends of een bijzonder cadeautje, je zal het er vinden. Uitgestrekte winkelstraten wachten op je en niet alleen in de hoofdstad maar in steden doorheen het hele land. 

Typische aankopen zijn onder meer het Delfts blauw aardewerk of aardewerk uit Makkum en Workum, zilverwerk uit Schoonhoven en kaas uit Gouda of Edam. Leerdam is bekend voor zijn prachtig kristal en diamanten koop je het best in Amsterdam. Vergeet de porseleinen poppen niet, de miniatuur windmolens, de jenever en de houten klompen. Deze laatste al dan niet beschilderd met vrolijke taferelen. 

Shoppen in Nederland
Een paar klompen in het bekende Delftse blauw

Je kan ook een aantal van Nederlands bekende bloembollen mee naar huis nemen. Op grote schaal is verboden maar persoonlijk gebruik kan het zeker. Zo kan je maanden later in de tuin of op het balkon nog nagenieten van die vakantie. 

Openingsuren 

Een nauwkeurig overzicht geven van de openingstijden van winkels is moeilijk. Maar over het algemeen blijven winkels tijdens de week open tot 18u met als uitzondering donderdag- of vrijdagavond. Dan kan er nog naar hartelust geshopt worden na de werkdag tot 20 of 21 uur. In grote stadscentra zijn de winkels ook open op zondagnamiddag. In kleinere steden of dorpen beperkt zich dit vaak tot de allereerste zondag van de maand. Op officiële feestdagen zijn de winkels gesloten. 

Uitgaan in Nederland 

Nederlanders houden ervan om plezier te hebben en zetten dan ook geregeld een stapje in de wereld. Grote steden zijn goed voorzien van nachtclubs en disco’s maar de bars en cafés die tot diep in de nacht open blijven zijn net zo populair. Er zijn geen officiële opgelegde openingstijden dus het is mogelijk om op elk moment van de dag iets te gaan drinken. 

Shoppen in Nederland
De beruchte Walletjes in Amsterdam

Amsterdam, een kosmopolitische stad, kent één van de levendigste nachtscène van Europa. De beroemde (of eerder beruchte ?) Walletjes, met zijn talloze bars en clubs, zijn een ware magneet voor bezoekers. Rotterdam heeft een uitstekende selectie aan nachtclubs en een levendige havenbuurt met heel wat restaurants. Den Haag zet meer in op theater. De Universiteitsstad Utrecht heeft een groot casino en kent, dankzij de grote studentenpopulatie, een bruisend nachtleven.

 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar