REISGIDS Luxemburg

Uitgaan & shoppen in Luxemburg

Over Luxemburg
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Luxemburg

Als je op zoek ben naar prachtig porselein en kristal van ben je in Luxemburg aan het juiste adres. De porseleinfabriek van Villeroy & Boch in Luxemburg-Stad werd in 2010 gesloten omdat de productie naar Azië verhuisde, maar de site is nog steeds open als een outletwinkel voor ‘tweedekeus’ en einde reeks artikelen. Er is ook een gewone Villeroy & Boch-winkel in het stadscentrum.

Een andere regionale specialiteit zijn de aardewerk potten uit Nospelt, waar in augustus een veertien dagen durende tentoonstelling van lokaal werk is. De meest populaire items die in de Nospelt-pottenbakkerijen worden geproduceerd – vooral onder jongere kinderen – zijn de gekwelde “péckvillchen”,  geglazuurde en met de hand beschilderde terracotta vogelvormige fluitjes. Ze worden ook verkocht op de aardewerkmarkt van Emaischen, die op paasmaandag in de stad Luxemburg wordt gehouden.

Voor luxe modegoederen en accessoires heeft Grand Rue in het centrum van Luxemburg een aantal internationaal gerenommeerde designerlabelwinkels.

Het grootste winkelcentrum in de stad is de Auchan Mall op Plateau du Kirchberg, met meer dan 60 winkels als verkopen wat je maar kan inbeelden. Belval Plaza in Esch-surAlzette, de op een na grootste stad van Luxemburg, is een ander zeer groot winkelcentrum.

Voor advies over waar je wat kan vinden in de hoofdstad, heeft de stad Luxemburg een speciaal winkelinformatiekantoor, Cityshopping Info Point , net naast het centrale Place d’Slecht, open di-za 1000-1800. Cityshopping geeft ook een gratis boekje uit met daarin een lijst met winkels in de stad. Het is beschikbaar via het informatiecentrum of kan worden gedownload vanaf de website.

Interessant om te weten

Winkels in Luxemburg-stad zijn elk jaar slechts op een paar geselecteerde zondagen open, meestal die voorafgaand aan Kerstmis. Sommige andere winkels zijn op maandag niet open.

Winkeluren ma. 12-18 uur , di-za. 08-18 uur (openingstijden variëren van winkel tot winkel). Sommige winkels in de stad Luxemburg en in de grotere winkelcentra zijn langer open. Degenen in kleinere steden en dorpen kunnen tijdens de middag een uur of twee sluiten.

Uitgaan in Luxemburg

Bezoekers van de stad Luxemburg kunnen genieten van een verscheidenheid aan avondentertainment, van theatervoorstellingen, klassieke muziekconcerten, opera en ballet tot nachtclubs, bioscopen en disco’s.

Er is ook een breed scala aan toprestaurants voor elk wat wils. Het grootste bioscoopcomplex van het land is de Utopolis , een multiplex met 11 schermen, gelegen naast Auchan Mall op Plateau du Kirchberg.

Onder jongere en jongvolwassen volwassenen is Rives de Clausen, sinds het in 2008 werd geopend op de plaats van een voormalige brouwerij in de benedenstad van Clausen, de afgelopen jaren het middelpunt van het nachtleven van de hoofdstad geworden. Er zijn hier meer dan een dozijn bars en clubs die tot in de vroege uurtjes muziek spelen.

Er zijn ook verschillende theaters in de stad. Door de kleine omvang van de meeste andere Luxemburgse steden en dorpen zijn er minder theaters, bioscopen en nachtclubs elders in het land. Esch-sur-Alzette, de tweede stad, heeft de meeste opties, waaronder de bioscoop Ciné Belval en de Rockhal , de grootste en belangrijkste locatie van het land als het op rockmuziek aankomt. De laatste trekt internationale topacts aan.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar