REISGIDS Litouwen

Uitgaan en shoppen in Litouwen

Over Litouwen
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen  in Litouwen

Baltisch barnsteen kan in verschillende vormen worden gekocht, vooral sieraden. Linnengoed, kleipotten en lokale ambachten zijn ook goed te koop. Nationale kunstenaars verkopen hun werken in gespecialiseerde kunstgalerijen in grote steden.

Ondanks zijn kleine geografische omvang heeft het verschillende grote steden met winkelcentra en winkelstraten waar je kleding van de belangrijkste Europese merken en artikelen van lokale producenten kunt kopen.

Net als in andere Europese landen zijn er twee keer per jaar koopjes te doen. Ze worden gehouden in de zomer en winter.

Je vindt winkels vinden van goedkope merken, waaronder Zara, Bershka, H&M en Mango. Typische souvenirwinkels moet je zoeken in de oude straten van grote steden.

Vilnius

In Vilnius kan je terecht in het enorme winkelcentrum Akropolis. Er zijn bekende merken van over de hele wereld. Er is ook een bowlingbaan en een ijsbaan, evenals een enorme supermarkt. Een andere populaire plaats, Ozas, heeft een groot aantal winkels.

Het shopping gebied is ongelooflijk groot. In Vilnius kun je items van barnsteen kopen, die altijd worden gewaardeerd om hun kwaliteit en schoonheid. Linnenproducten, gebreide geschenken van wol en gebreide kleding, waaronder hoofddeksels, wanten, truien en sjaals.

Kaunas

De stad Kaunas was de belangrijkste handelsstad sinds het midden van de 15e eeuw. Hier is het enige Duivelsmuseum ter wereld. Je kan er je favoriete duivelspop kopen.

De stad heeft een groot aanbod aan juweliers. Er is een groot aantal winkel- en uitgaanscentra, waaronder Mega, Urmas, Molas, Maxima, Avitela en Norfa.

Palanga

Palanga Resort is een waar paradijs voor liefhebbers van barnsteen. Deze steen kan dienen als een eenvoudig amulet maar kan ook dienen voor gespecialiseerde sieerraden. Er is het bekende Barnsteen Museum in Palanga, dat fans van deze steen aantrekt. Er is zoveel barnsteen in de stad dat je het gewoon langs de kust kan vinden.

Strohoeden in verschillende soorten en maten, beeldjes van de helden van sprookjes en heldendichten, lampenkappen met borduurwerk, handgeweven riemen, meerdere religieuze symbolen en tekens, borden, asbakken en bierpullen worden ook aan toeristen aangeboden.

Openingsuren

Grote winkelcentra en winkelketens zijn geopend van 9 tot 23 uur. Sommige winkels zijn de klok rond open.

Uitgaan in Litouwen

Bioscopen zijn in alle steden te vinden. Litouwse theaters, waarvan de meeste geconcentreerd zijn in de hoofdstad, zijn ook bekend. De Jaunimo teatras  in Vilnius zijn beroemd in het hele land.

Opera en ballet worden opgevoerd in de stad in het Vilnius Opera Theater en Kaunas heeft een muziektheater. In Vilnius en Kaunas worden poppenshows opgevoerd voor kinderen. Er zijn restaurants met livemuziek en tal van disco’s en nachtclubs met verschillende shows in de grotere steden.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar