REISGIDS Kroatië

Uitgaan en shoppen in Kroatië

Over Kroatië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Kroatië

Traditioneel handwerk zoals borduurwerk en gewoven kant van het eiland Pag, kleine decoratieve ‘harten’ uit Zagreb, lavendelzakken uit Hvar, lokaal gemaakte glazen sieraden, houtsnijwerk en keramiek zijn prachtige souvenirs, terwijl Kroatische wijnen en gedistilleerde dranken, olijfolie en truffelproducten ook uitstekende geschenken zijn  om mee naar huis te nemen. Het Lokaal modelabel I-GLE heeft winkels in Zagreb.

Beurzen en festivals kunnen een goede plek zijn om souvenirs te kopen, of seizoensmarkten zoals die in het centrum van Zagreb rond Pasen, en er zijn een aantal winkels (vooral in Zagreb en Dubrovnik) die een goed aanbod aan lokale producten verkopen (probeer Bakina Kuća).

Openingsuren

Van maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 8 tot 14/15 uur. Sommige winkels in steden zijn geopend op zondag.

Uitgaan in Kroatië

Het uitgaansleven draait het hele jaar door in de hoofdstad Zagreb, die bruist van alles, van chique cocktailbars tot alternatieve culturele clubs die door studenten worden bezocht.

Tijdens de zomer verplaatst het leeuwendeel van de binnenlandse actie zich echter naar de door toeristische kustgebieden. Er zijn verschillende mogelijkheden, van informele strandbars en terrasjes tot hippe bars en blitse nachtclubs.

Enkele van de meest stijlvolle clubs bevinden zich in Dubrovnik en komen vaak in de roddelbladen terecht, omdat ze zowel buitenlandse als lokale beroemdheden aantrekken. Eveneens worden de bars en clubs in de trendy stad Hvar op het eiland Hvar, ook wel het nieuwe Ibiza genoemd, bezocht door de glamoureuze jachten.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar