REISGIDS Hongarije

Uitgaan en shoppen in Hongarije

Over Hongarije
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Boedapest
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Hongarije

Populaire Hongaarse souvenirs zijn onder meer borduurwerken, Herend en Zsolnay-porselein, houten speelgoed en traditionele Hongaarse poppen. Als je op zoek bent naar koopjes, probeer dan de Ecseri-vlooienmarkt in Boedapest of de zogenaamde ‘Chinese markt’ bij de Kerepesi-begraafplaats, die beide een schat aan antiek en curiosa bieden.

Hongarije is een goede plek om souvenirs of cadeautjes in de vorm van eten en drinken te kopen, zoals worstjes en pittige salami, zakken paprika, ingeblikte ganzenlever, kaviaar, wijn en sterke drank.

De beste salami komt uit Szeged in het zuiden. Kaviaar is hier relatief goedkoop, maar komt eerder uit Rusland dan uit Hongarije. Paprika is verkrijgbaar in zeven sterktes, variërend van mild tot heet, en kan worden gekocht in speciale verpakkingen, waardoor ze ideaal zijn als cadeau voor het thuisfront.

De markten van Boedapest zijn uitstekende plaatsen om deze producten te kopen, de beste hiervan is de Grote Markthal in het centrum van Pest, waar je buiten eten en verse producten ook handwerk vindt, allemaal in een prachtige art nouveau-omgeving.

Hongarije heeft meer dan 20 regionale wijnen, waaronder Bikavér (Stierenbloed) uit Eger en zoete Tokaji Aszú (verpakt in flessen met lange hals), die goede geschenken voor het thuisfront zijn. Flessen pálinka (fruitbrandewijn) – met name de abrikozenbrandewijn van Kecskemét – zijn ook erg in trek.

Uitgaan in Bulgarije

Boedapest is verreweg het grootste uitgaanscentrum van het land, met een schat aan clubs, bars, disco’s, muziekclubs en casino’s, met een grote concentratie op VII Liszt Ferenc tér en IX Ráday utca.

Voor opera, ballet en klassieke muziek in een weelderige omgeving gaat u naar de prachtige Hongaarse Staatsopera, die het hele jaar door regelmatig optredens organiseert. Tickets zijn zeer redelijk geprijsd voor de geboden kwaliteit en kunnen online of aan de kassa bij de ingang worden gekocht.

Jazzfans komen ook goed aan hun trekken in de Hongaarse hoofdstad, met verschillende gespecialiseerde jazzclubs die zowel Hongaars als buitenlands talent opvoeren. Muziekclubs bieden rock, hiphop en elektronische muziek, waarbij de populairste locaties nogal eens wisselen.

De hoofdstad heeft ook een groot aantal nachtclubs, waar resident dj’s elektronische housemuziek draaien. In de warme zomermaanden maken sommige clubs gebruik van buitenlocaties aan de rivier de Donau. De laatste informatie vind je in de Engelstalige magazines “Where Budapest” of t”he Budapest Sun”.

Hoewel op kleinere schaal, is het uitgaansleven in de grotere steden en universiteitssteden Debrecen, Györ en Szeged ook levendig. Tijdens de zomermaanden heeft de populaire badplaats Siófok aan het Balatonmeer voldoende te bieden om ‘de feesthoofdstad van Hongarije’ te worden genoemd.

Bioscopen in grotere steden vertonen veel films in hun oorspronkelijke taal met Hongaarse ondertitels.

West-Hongarije heeft dan weer veel zeer goede wijnkelders die tot laat open gaan.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar