REISGIDS Griekenland

Uitgaan en shoppen in Griekenland

Over Griekenland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Athene
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Griekenland

Grote steden in Griekenland hebben een prachtige mix van internationale ketens en lokale winkels. Typische Griekse producten die je kan kopen zijn onder meer lokale wijnen, lokale sterke drank, olijfolie en voorwerpen gemaakt van olijfboomhout. Oude Griekse juweelreplica’s zijn ook leuke souvenirs.

Athene, de grootste stad, is het centrum voor lokaal handwerk en luxegoederen. De vlooienmarkt van Monastiraki vindt plaats op zondag wanneer winkels gesloten zijn en de lokale bevolking hun spullen te koop aanbiedt. Ga naar Pandrossou Street (tussen Mitropoleos en Monastiraki), dit is de plek om sandalen in oude Griekse stijl te vinden. Ermou Street is de belangrijkste winkelstraat in Athene.

Aandachtspunten

Je dient er rekening mee te houden dat veel “antiek” dat verkocht wordt aan vakantiegangers nep is. Meer informatie over het exporteren van antiek vind je op de website van de Hellenic Society for Law and Archaeology.

Openingsuren winkels in Griekenland

Deze variëren afhankelijk van het seizoen, de locatie en het type winkel, maar algemeen mag je volgende aannemen dat de winkels dagelijks (ma-za) open zijn van 9:00 uur tot 14:30 uur en van 17.30 tot 20.30.

De meeste winkels in de vakantiecentra zijn tot laat in de avond geopend. De grote winkelcentra in de buitenwijken van Athene zijn doorlopend geopend van 10 tot 20 uur.

Uitgaan in Griekenland

Het Griekse nachtleven is geconcentreerd in de belangrijkste steden en resorts met bars, dansclubs en liveconcerten.

shoppen in Griekenland
Feest aan het water in Griekenland

Athene

In het stadscentrum zijn veel bars en nachtclubs. Gazi is de plek voor live muziek en theatervoorstellingen. Thiseio heeft een ruim aanbod aan repen. Kolonaki, het Syntagma-plein en het Agia Eirini-plein hebben ook trendy bars en clubs. Moest van al dat drinken honger krijgen, dan kan je bij de lokale bevolking terecht voor wat ‘vromiko’ (snacks) van foodtrucks in het hart van Athene.

Thessaloniki

De gebieden rond het Aristoteles-plein zijn levendig en waar je moet zijn voor je nachtelijk plezier.

Op de Griekse eilanden

Gedurende de zomer staan de Cycladische eilanden Mykonos en Santorini bekend om hun uitzonderlijk glamoureuze en chique nachtleven, terwijl Corfu, Zakynthos (Zante), Rhodos en Ios jongere mensen aantrekken op zoek naar goedkope alcohol en een nachtje doordansen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar