REISGIDS Frankrijk

Uitgaan & shoppen in Frankrijk

Over Frankrijk
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Nice
Parijs
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Frankrijk

Een groot aantal beschikbare producten zoals luxe producten, gastronomische specialiteiten, kunst en kunstnijverheid tot antiek hebben ertoe geleid dat Frankrijk bekend staat als een heus winkelparadijs.

De gouden driehoek in Parijs, gevormd door Avenue des Champs-Elysées, Avenue Montaigne en Rue François, is bezaaid met mooie boetieks van bekende modeketens. De rue du Faubourg St-Honoré herbergt ook grote namen van ontwerpers als Hermes en Saint Laurent. Ga voor vlooienmarkten naar Porte de Vanves en Porte de Saint Ouen.

In Marseille staat alles in het teken van diversiteit. Binnen loopafstand ga je van chique warenhuizen naar met kruiden beladen winkeltjes in de achtergelegen straatjes. De belangrijkste winkelstraten n zijn rue Paradis (voor luxemerken) en rue St Ferréol (betaalbare producten). De boerenmarkt op cours Julien op elke woensdagochtend is ook een must-see.

De levendige rue de la République en het vernieuwde havengebied zijn de winkelzones bij uitstek in Lyon. Puces du Canal ea-markt (3 rue Eugène Pottier) zit vol met vaste kooplieden en ad-hocverkopers, ideaal voor koopjesjagers.

Op de eerste zondag van september organiseert Lille de grootste vlooienmarkt van Europa, de bekende Braderie de Lille. Het evenement trekt meer dan 10.000 verkopers en meer dan twee miljoen bezoekers. Wie op zoek is naar luxe artikelen, moet op rue de la Grande Chaussée zijn.

Openingsuren winkels in Frankrijk

Warenhuizen zijn geopend van maandag tot zaterdag van 9 en 18.30. Sommige winkels sluiten tussen 12 en 14 uur. Voedingswinkels zijn geopend van 7 tot 18.30 / 19.30. Sommige voedingswinkels (vooral bakkers) zijn geopend op zondagochtend, maar het kan zijn dat ze dan wel gesloten zijn op maandag. Veel winkels zijn trouwens op maandag of maandagnamiddag gesloten. De hypermarkten zijn normaal gesproken open tot 21 of 22 uur.

Uitgaan in Frankrijk

Theaters, bars en cafés zijn wijdverspreid. Nachtclubs zijn ook te vinden in elke stad; sommigen vragen en inkomprijs waar al dan niet drankje is inbegrepen, het kan ook zijn dat de inkom gratis is maar dat de drankjes aangeboden worden tegen een hogere prijs. Bars hebben de neiging om om 2 te sluiten, terwijl feestjes in clubs kunnen duren tot 06.00 uur. De meeste lokale toeristenbureaus publiceren magazines van evenementen, die gratis beschikbaar zijn.

In kleinere steden en dorpen kan het zijn dat de lokale cafeetjes deel uitmaken van de gemeenschap. Het kan dus zijn dat personen bij het binnenkomen een hand schudden van alle aanwezigen. Kijk dus niet raar op als iemand je een hand komt schudden terwijl jij aan het genieten bent van je pastis.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar