REISGIDS Duitsland

Uitgaan en shoppen in Duitsland

Over Duitsland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
München
Berlijn
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Duitsland

Duitsland biedt het assortiment en de variëteit die je verwacht van zo’n groot en ontwikkeld land. Wat je ook maar wenst, je zal het zeker vinden.

Typisch Duitse producten zijn onder meer optische precisie-apparatuur zoals verrekijkers en camera’s, porselein, handgemaakt kristal, zilver, staalwerk, Solingen-messen, lederwaren, sportartikelen, speelgoed uit de speelgoedbeurs van Neurenberg en Beierse Loden-stof.

Typische producten uit voormalig Oost-Duitsland zijn onder meer muziekinstrumenten, uit hout gesneden speelgoed uit het Ertsgebergte en Meissen-porselein (de werkplaatsen in Meissen zijn open voor het publiek).

Koekoeksklokken zijn, in tegenstelling tot de populaire mythe, niet afkomstig uit Zwitserland, maar uit het Zwarte Woud.

Duitse ambachtsproducten zijn natuurlijk het hele jaar beschikbaar, maar je vindt het volledige aanbod het gemakkelijkste tijdens de alomtegenwoordige kerstmarkten. Het beste houten speelgoed is met veel aandacht voor detail gemaakt. Verwacht ook een brede selectie marionetten en gesneden beeldjes te zien, evenals kaarsen en feestelijke winterkleding.

Het is echter de volledige sfeer die deze markten heeft geholpen om zo beroemd te worden. Een sfeer die sterk werd bevorderd door de mengelmoes van hete kastanjes, glühwein en tal van andere lekkere dingen.

shoppen in Duitsland
Duitsland staat gekend voor zijn kerstmarkten

Openingsuren

de meeste grote winkels zijn geopend van maandag tot zaterdag tussen 9/10 en 20 uur. Op zondag zijn alle winkels, ook de meeste bakkerijen, gesloten.

Uitgaan in Duitsland

Keuze over om uit te gaan in Duitsland, van ingewikkelde en complexe cultuurvoorstellingen tot rondhangen op een spontaan feest.

In alle grotere steden van het land hebben bezoekers de keuze tussen theater, opera (Deutsche Oper Berlin, Hamburgische Staatsoper, Dresden’s Semperoper en het Nationale Theater in München zijn enkele van de meest bekende namen), bars met livemuziek en een gevarieerd aanbod van nachtclubs. Het land staat vooral bekend om zijn elektronische muziekscene, een van de grootste in zijn soort ter wereld. Hiphop en heavy metal hebben ook grote aanhang.

Vooral Berlijn staat bekend om zijn uitgebreide aanbod,  de nachtelijke sfeer van de cabaretjaren is nog steeds sterk aanwezig.

Traditionele volksmuziek komt vooral voor op het platteland. Er zijn talloze bierkellers in het zuiden, terwijl kleine wijnkelders voornamelijk terug te vinden zijn in de regio Rijnland-Palts, Franken en Baden. De Reeperbahn in Hamburg is dan weer een speeltuin voor volwassenen, voornamelijk mannen.

Het ooit zo illustere Love Parade Festival, dat in 1989 in Berlijn ontstond en de voorliefde van het land voor elektronische dansmuziek symboliseerde, werd in 2010 voor het laatst gehouden in de stad Duisburg in het westelijke Ruhrgebied. De beslissing om het evenement te beëindigen vloeide voort uit de tragische dood van 21 festivalgangers, die verstrikt raakten in de massa.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar