REISGIDS Denemarken

Shoppen in Denemarken

Over Denemarken
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Denemarken

Wie van winkelen houdt, kan zijn hartje ophalen in Kopenhagen. Of je nu op zoek bent naar een leuk souvenir, de laatste nieuwe modetrends of een designer item, je zal het er vinden. Uitgestrekte winkelstraten wachten op je en dit niet alleen in de hoofdstad maar ook in steden door het hele land. 

Typische aankopen zijn onder meer Royal Copenhagen-porselein, Holmegaard-glas, keramiek uit Bornholm, handgemaakte wollen kleding uit Færöer en natuurlijk Lego. 

De Strœget is de langste en bekendste winkelstraat van Kopenhagen. Het is een autovrij gebied waar je ook de internationale ketens kan vinden. In Nœrrebo is het heerlijk snuisteren in de vele tweedehandswinkels. In het weekend kan je doorheen de stad vaak ook heel wat rommelmarkten vinden. 

Shoppen in Denemarken
Porselein van Royal Copenhagen

Openingsuren

Een nauwkeurig overzicht geven van de openingstijden van winkels is moeilijk. In Denemarken worden eigenaars hierin door de wet heel vrij gelaten. Men mag openblijven tot 20u op werkdagen en op zaterdag tot 17u. De meeste winkels maken echter gebruik van de volgende openingstijden:

  • Van maandag t.e.m. donderdag: van 9u/10u tot 17u30/18u
  • Vrijdag: van 9u/10u tot 19u of 20u
  • Zaterdag: van 9u/10u tot 12u of 14u. Op de eerste zaterdag van maand tot 17u.

 

In toeristische gebieden (aan de kust) zijn winkels over het algemeen op zaterdag en zondag de gehele dag open. 

Op officiële feestdagen zijn alle winkels gesloten.

Uitgaan in Denemarken 

Kopenhagen is een moderne stad met veel moderne trendy bars en restaurants maar ook een avondje theater of een bezoekje aan een jazzclub behoren tot de mogelijkheden. Een avondje uitgaan mag je dan zeker ook niet overslaan. Het nachtleven komt pas laat op gang maar in de bars kan je wel al wat vroeger in de avond terecht. In de meeste discotheken wordt het pas rond middernacht druk. 

De omgeving van Sankt Hans Torv is het grootste uitgaansgebied van Kopenhagen. In het weekend is het hier gezellig druk. Een andere buurt is Pisserden. Hier komen wat meer studenten en liggen de prijzen iets lager. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar