REISGIDS Bulgarije

Uitgaan en shoppen in Bulgarije

Over Bulgarije
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Bulgarije

De prijzen van geïmporteerde kleding, cosmetica en parfums zijn vrij hoog, hoewel winkelen in Bulgarije in vergelijking met Europese landen nog steeds veel goedkoper is.  Plaatselijke goederen zijn lager geprijsd en maar de keuze is beperkt.

In badplaatsen kan je voornamelijk strandkleding kopen, maar daar vind je ook verschillende winkelcentra met een ruimere keuze.

De mogelijkheid om te onderhandelen over de prijs maakt deel uit van de hele Balkancultuur. In grote winkelcentra met een vaste prijs is een poging om kortingen te krijgen echter volkomen ongepast. De traditie is uitsluitend op de markten gebleven.  Je kan proberen te onderhandelen in kleine souvenirwinkels, maar de lokale bevolking kan een dergelijke service weigeren.

De beste mogelijkheden om te shoppen in Bulgarije zijn te vinden in Sofia, Varna en Burgas. Bij de resorts vind je ook veel interessante dingen. In strandwinkels is er een ruim aanbod aan souvenirs en lokale producten. Je moet ook zeker naar lokale markten en bazaars gaan. Daar vind je unieke items tegen goedkope prijzen.

Souvenirs

Als typisch souvenir uit Bulgarije kan je houtsnijwerk meenemen. Lokale ambachtslieden bieden toeristen een grote selectie aardewerk.  Bulgaars keramiek is van hoge kwaliteit en wordt over de hele wereld zeer gewaardeerd. Textiel met traditioneel borduurwerk “Shevici”, is ook een uitstekende aankoop en een prachtig geschenk voor het thuisfront.

Vrijwel in elke stad van het land is er wel een straat met ambachtslieden, waar je unieke dingen rechtstreeks van de maker zelf kan kopen. Speciale aandacht verdienen de echte koperen kruiken, waarin je ongelooflijk heerlijke koffie kan zetten. Rozenolie en rozenwater is een ander klassiek Bulgaars product.

Natuurlijk moet je tijdens het rondreizen in Bulgarije niet vergeten om onderweg lokale zoetigheden te kopen. Door het unieke recept zijn ze perfect lange tijd te bewaren, zonder dat ze hun smaak verliezen.

Sofia

In Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, bevinden de duurste en meest elegante boetieks zich tegenover het Cultuurpaleis, in het centrale deel van de stad. Op de Vitosh Boulevard vind je kleding van de beroemdste ontwerpers van over de hele wereld.

Ook aan de boulevard Vitosh, vind je de grootste outlet van de hoofdstad “Sofia centrum”, waar je zaakjes kan doen met kortingen tot 70%. Aan de Sinyatkovo-boulevard is nog een groot winkelcentrum, waar je modellen uit zowel recente als eerdere collecties vindt. In het complex “Serdika” vind je goederen voor elk budget.

In het winkel- en uitgaanscomplex Paradise kan je niet alleen kleding, parfums, cosmetica en huishoudelijke artikelen kopen, maar ook ontspannen in een bioscoop of in één van de restaurants.

Openingsuren

Winkels in Bulgarije zijn open tot 18.00 uur en grote winkelcentra blijven langer open.

Uitgaan in Bulgarije

Bulgarije heeft een bloeiende nachtclub en barscene. In de hoofdstad Sofia en de badplaatsen Bourgas en Varna pompen zen graag muziek uit de boxen, waaronder de lokaal populaire chalga (folk/pop/dansmuziek) en internationale klanken.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar