REISGIDS België

Uitgaan & shoppen in België

Over België
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Brussel
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in België

Shoppen in België is een waar genot, van diamanten en vooruitstrevende mode in Antwerpen tot antiek uit Tongeren en parfums gemaakt in de gewelven van het kasteel van Namen.

Bij de doorsnee souvenirs uit België denkt iedereen onmiddellijk aan kant, chocolade en bier. Ben je echter op zoek bent naar iets originelers dan zou je een fles Hasseltse jenever kunnen kopen, artisanaal maanvormige koekjes uit Diest (gedopt in chocolade), of een stripboek.

Modeliefhebbers, zowel designer als vintage, moeten van Brussel en Antwerpen een prioriteit maken. Bieren kan je best kopen bij één van de talrijke regionale brouwerijen,  in plaats van in de toeristische winkels.

Chocolade liefhebbers gaan hun hart ophalen in de boetieks in Brussel en Brugge waar je tal van verschillende soorten chocolades en pralines kan vinden.

De meest elegante winkelgalerijen van Brussel zijn de 19e-eeuwse glazen gewelfde Galeries Royales St-Hubert, Galerie Bortier en Passage du Nord. De modewinkels vind je voornamelijk in de Nieuwstraat en voor de design labels kan je terecht in de Louizalaan.

shoppen in belgië
Winkelgalerij in Brussel waar je tal van chocolade winkeltjes vindt

Liefhebbers van antiek zullen duurdere unieke stukken vinden rond de Zavel, terwijl je goedkopere artikelen op de kop kan tikken in de Marollen.

De Antwerpse haute-couture modewinkels bevinden zich rond de Nationaalstraat en de Lombardenvest, de meest voorkomende ketens vind je op de Meir, de ader die het treinstation en het oude stadscentrum met elkaar verbindt. Als je op zoek bent naar diamanten dan kan je terecht in de joodse wijk rond het station, waar je tal van diamanthandelaars vindt.

Markten zijn er in overvloed in België, en de meeste vinden plaats op de centrale pleinen. Er zijn geen vaste marktdagen, dit hangt af van gemeente tot gemeente. De meeste markten vinden plaats tussen 7 en 13 uur.

Openingsuren

De meeste winkels zijn open van 10 tot 18/19 uur. Supermarkten zijn dikwijls nog iets langer open, mogelijk tot 21 uur op vrijdag.

Uitgaan in België

De belangrijkste steden van België: Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen en Luik – bieden een breed scala aan culturele activiteiten, van internationaal en lokaal theater, beroemde opera’s, tot gezellige ‘bruine’ cafés, chique cocktailbars en hippe nachtclubs.

Buiten de grote steden kan het wat rustiger zijn, maar je zal altijd zonder probleem wel ergens een plaats vinden waar je terecht kan voor een goed Belgisch biertje.

Brussel is een hotspot voor jazzbars, probeer L’Archiduc en het BOZAR theatercomplex. De muntschouwburg ook mag zeker niet ontbreken, optredens zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en soms in het Engels. Daarnaast heeft de stad genoeg bars om je elke avond ergens anders iets te laten drinken. Alles bevindt zich in het stadscentrum en de afstanden zijn dermate klein dat je overal makkelijk te voet kan geraken.

Gent en Brugge staan ​​beter bekend om hun historische drinkgelegenheden. In Antwerpen, aan de andere kant, is er een levendig clubleven, waaronder de grootste nachtclub van België Noxx. In Luik kan je voor een portie “nachtelijke feestvreugde”  terecht rond de autovrije wijk Le Carré, met talloze bars tussen de boetieks.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar