REISGIDS Albanië

Uitgaan en shoppen in Albanië

Over Albanië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Albanië

De beste plaats in Albanië om te winkelen voor traditionele producten is Kruja, op minder dan een uur rijden van Tirana. De Ottomaanse bazaar heeft tapijtwevers en antiekhandelaren. Veel van de Kruja-winkels verkopen kleine souvenirs zoals albast, koperen ambachten, traditionele Albanese kleding en borduursels. Behalve Kruja zijn er een paar souvenirwinkels in Tirana, kunst in Gjirokastra en een souvenirstalletje bij Butrint.

Uitgaan in Albanië

Nachtclubs in Tirana blijven tot heel laat open. De muziek is soms live, vooral in het weekend. Clubs en bars in het Blok gebied spelen een verscheidenheid aan livemuziek. Buiten Tirana komen dit soort clubs minder vaak voor; in de kustplaatsen wordt tijdens het toeristenseizoen in de zomer muziek gespeeld in de grote hotels.

Albanië heeft een beschikt over een hoge kwaliteit van klassieke muziek. Opera-, ballet- en concertuitvoeringen vinden het hele jaar door plaats in Tirana. Tirana is ook de thuisbasis van het Nationale Theater voor Opera en Ballet in Albanië, gebouwd in 1953, het grootste theater van het land.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar