REISGIDS Schotland

Shoppen en uitgaan in Schotland

Over Schotland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Schotland

In Edinburgh en Glasgow kun je als winkelliefhebber zeker je hartje ophalen. Beide steden doen goed hun best om de beste winkelbestemming van Schotland genoemd te worden maar Glasgow is aan de winnende hand.

Glasgow heeft een eersteklas assortiment van zowel bekende namen als particuliere boetiekjes. En gelukkig zijn er meer dan genoeg overdekte winkelmogelijkheden in deze regenachtige stad. Ingram Street is de plek voor designerlabels en wie iets eigenzinnigs zoekt kan terecht op Byres Road in West End.

Maar ook Edinburgh doet zijn best. George Street is de thuisbasis van een hele reeks stijlvolle en trendy merken. Het oudste warenhuis van de stad, Jenners, is een bezoekje meer dan waard, al is het maar om in de food hall heel wat heerlijk Schotse specialiteiten te ontdekken. Doorheen de stad zijn er ook diverse lokale producten te scoren op verschillende farmer markets.

In de kleinere dorpjes kan je de typische handgemaakte artikelen vinden in kleine winkeltjes. Den aan geweven tartans, tweed, wollen truien, sieraden en schilderijen.

Bezoekers van buiten de EU kunnen de BTW terugvragen als ze aankopen doen in winkels die deelnemen aan het BTW Retail Export-programma.

Openingsuren

Winkels zijn over het algemee open van 09u tot ongeveer 17u30/18u. Winkels in grotere steden zoals Edinburgh en Glasgow zijn vaak de hele dag open op zondag. Op donderdag kan je langer winkelen, tot 20u. In kleinere dorpen zijn winkels op woensdagmiddag vaak gesloten en zeker op zondag. Denk daar aan indien je proviand nodig hebt voor onderweg.

Uitgaan in Schotland

Edinburgh heeft een bruisend nachtleven met vele bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Theater, bioscoop of live muziek, je zal het er allemaal terug vinden. In augustus is de stad een magneet voor wereldwijd talent, aangezien het jaarlijkse Edinburgh Festival een wereldwijd publiek trekt.

Shoppen in Schotland
Werkelijk overal kan je gezellige pubs vinden

Glasgow op zijn beurt beweert meer 700 pubs en clubs te hebben, variërend van origineel tot ronduit bizar. Het groot deel hiervan concentreert zich rond West End. Het Citizen Theatre staat bekend om zijn hypermoderne producties en in het SECC kan je terecht voor concerten.

Aberdeen kan rekenen op een aantal gezellige pubs, ideaal voor een pintje of een borrel op een koude winteravond. Inverness biedt ook wel wat mogelijkheden desondanks het feit dat het best wel een compacte stad is. In deze noordelijke stad kan je wel nog es een pub vinden met live Gaelic-muziek. Probeer er zeker

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar