REISGIDS Schotland

Reisdocumenten Schotland

Over Schotland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reisdocumenten voor Schotland

Schotland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en is dus sinds 1 januari 2021 geen lid meer van de Europese Unie (Brexit). Tot aan de brexit kon je eenvoudigweg het Verenigd Koninkrijk, en dus ook Schotland, betreden met je identiteitskaart. Dit kan nog tot en met 30 september 2021, daarna zal je over een internationaal paspoort moeten beschikken. Een bijkomend visum is als Belg of Nederlander niet nodig indien je er minder lang dan 6 maanden blijft.

Uiteraard moeten alle documenten geldig zijn tijdens je verblijf en bovenstaande is ook van toepassing op minderjarige kinderen. We raden je daarnaast ook aan om je reisdocumenten in te scannen voor je vertrekt. Zorg dat je tijdens je verblijf toegang hebt tot een digitale kopie zodat je bij eventuele diefstal of verlies niet in de problemen komt.

Reisverzekering voor Schotland

De Europese ziekteverzekeringskaart is niet meer geldig in het Verenigd Koninkrijk, dus ook niet meer in Schotland. Het is dus aangeraden om een afzonderlijke reisverzekering af te sluiten als je op vakantie wil gaan naar Schotland. Denk daarbij even na over welke activiteiten je gaat doen. Extreme sporten worden bijvoorbeeld niet altijd gedekt door een basisverzekering. Wie moet de wagen naar Schotland reist moet eventueel ook denken aan pechtbijstandsverzekering.

Huisdieren meenemen naar Schotland

Huisdieren meenemen naar Schotland is mogelijk maar er komt wel enige voorbereiding bij kijken.

  • Jouw huisdier moet over een paspoort beschikken, dit is verkrijgbaar via de dierenarts.
  • Jouw huisdier moet gechipt zijn.
  • Jouw huisdier moet ingeënt zijn tegen rabiës en het vaccin moet nog werkzaam zijn. Bovendien moet er een bloedproef gedaan worden om te controleren of de behandeling goed is aangeslagen. Indien dit het geval is, zal je via de dierenarts een gezondheidscertificaat krijgen. Deze test moet 4 maanden voor de geplande vertrekdatum afgenomen worden. Begin dus tijdig !!!!
  • Jouw huisdier moeten een behandeling tegen wormen gehad hebben. Deze behandeling moet tussen 5 en 1 dag(en) voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk gegeven zijn.
  • De volgende hondenrassen zijn verboden in het Verenigd Koninkrijk: Pit Bull Terriër, Japanse Tosa, Dogo Argentino en Fila Braziliero.

 

Je doet er ook goed aan om bij de luchtvaartmaatschappij of de ferrydienst te informeren welke regels er nog van toepassing zijn. Vaak moeten de dieren in bepaalde mandjes (afmetingen, materiaal, …) of kooien vervoerd worden. In het algemeen moet dit ook op voorhand doorgegeven of zelfs gereserveerd worden.
Onze reisdocumenten informatie wordt regelmatig bijgewerkt en is correct op het moment van publicatie, We raden je ten zeerste aan om specifieke informatie en gegevens, die uniek is voor je reis naar Schotland, voor vertrek te verifiëren bij de ambassade.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar