REISGIDS Malta

Reizen in Malta

Over Malta
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Vliegtuig

Naar Malta vliegen

Afhankelijk van de afreisdatum, vertrekpunt en de maatschappij vlieg je al dan niet rechtstreeks naar Malta Airport.

Auto

Met de auto naar Malta

Verkies je om de lange trip vanuit Nederland of België naar Malta te doen met je eigen auto, of wil je dat Malta deel uitmaakt van je vakantie in Italië? Dan kan je via Italië en meer bepaald Sicilië naar Malta rijden.

Hou er wel rekening mee dat, afhankelijk van welke route je neemt, je tol zal moeten betalen en ook het gebruik van een veerboot zal je niet kunnen vermijden.

Boorddocumenten

Een nationaal rijbewijs is voldoende voor EU-onderdanen. Je moet de registratiedocumenten van je auto altijd bij hebben.

Verzekering

  • Het is sterk aangeraden om te zorgen dat je over een “groene” kaart (Internationaal moterrijtuigverzekeringskaart) beschikt, dit is een document dat door autoverzekeraars is opgesteld om te bewijzen dat je voldoende verzekerd bent. Check zeker even of je verzekerd bent in alle landen die je bezoekt of doorrijdt. Moest er een land dat je doorkruist doorstreept zijn of niet vermeld zijn dan neem je best contact met je verzekeraar om te vragen of deze het dekkingsgebied kan uitbreiden.
  • Volgens de Europese wetgeving dient je verzekeraar dekking te geven in het hele grondgebied van de EER, maar kijk toch zeker alles eens na voor je vertrekt om niet voor verrassingen te komen staan.
  • Het kan ook altijd handig zijn om te zorgen voor een extra verzekering want je bent immers een heel eind van huis en wil niet voor onaangename verrassingen te komen staan bij autopech.

 

OPGELET: zorg zeker dat je verzekering je ook dekt in Malta want het kan zijn dat Malta nog niet is opgenomen op je groene kaart omdat het niet zomaar een plaats is waar je even met de auto naartoe rijd, neem dan zeker contact met je verzekeringsmaatschappij.

Voor meer informatie kan je terecht op onze reisdocumenten pagina van Malta.

Met de auto in Malta

De hoofdwegen zijn allemaal van goede kwaliteit. Sommige van de kleinere wegen in het land vereisen mogelijk voorzichtigheid tijdens het rijden.

Auto huren

De gekende verhuurbedrijven maar ook lokale bedrijfjes zijn aanwezig in Malta om rond te reizen in Malta op je eigen tempo.

We wijzen er wel graag op dat je steeds voorzichtig moet zijn wat er in je contract staat, en als je het contract niet kan lezen, raden wij aan om zeker geen contract af te sluiten. Zorg ook voor een goede beschrijving van de wagen voor je vertrekt, geef zelf al je opmerkingen door en eis dat deze opgenomen zijn in de beschrijving.

Verkeersregels in Malta

  • In Malta rijdt men aan de linkerzijde van de weg.
  • De snelheidslimiet is 80 km/u op hoofdwegen en 50 km/u in woonwijken, tenzij anders aangegeven. Flitsers zijn in gebruik.
  • Veiligheidsgordels zijn verplicht. Kinderen tot drie jaar moeten een geschikt veiligheidsgordel gebruiken als ze vooraan reizen.
  • Gebruik van koplampen in tunnels is verplicht.
reizen in Malta
Met de bus geraak je overal in Malta

Bus

Malta heeft geen treinnetwerk maar een uitgebreid busnetwerk en er rijden regelmatig bussen tussen de belangrijkste steden en attracties. Het belangrijkste busstation ligt net buiten de stadsmuren van Valletta, van daaruit kan je een bus nemen naar alle belangrijke toeristische gebieden op het eiland.

Fietsen

Je kan fietsen huren maar hou er rekening mee dat fietspaden een zeldzaamheid zijn in Malta.

Over water

De Grand Harbors in Valletta is de belangrijkste haven van Malta en een populair aanmeerpunt voor cruiseschepen.

Naar Malta

Vanuit Sicilië kan je eenvoudig naar Malta met Virtu Ferries.

Naar de kleinere eilanden

Gozo Channel exploiteert meerdere keren per dag een veerboot (ook voor personenauto’s) tussen Cirkewwa op Malta en Mgarr op Gozo (reistijd – ongeveer 20 minuten).

Comino Ferries Co-op exploiteert diensten van Marfa en Cirkewwa (Malta) naar de Blue Lagoon op het eiland Comino. Bella Comino  exploiteert de route tussen Gozo en Comino.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar