REISGIDS Tsjechië

Reisdocumenten Tsjechië

Over Tsjechië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Praag
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Onder een opsomming van de benodigde reisdocumenten voor Tsjechië.

Identiteitsbewijzen nodig voor Tjsechië

  • Als je naar Tsjechië reist, moet je altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee je je kan legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit is ook zo voor meereizende kinderen.
  • Voor Tsjechië is een identiteitskaart voldoende om je te legitimeren.
  • Je identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens je verblijf.
  • Scan je reisdocumenten voor je vertrekt en zorg dat je op vakantie in Tsjechië toegang hebt tot een digitale kopie. Bij eventuele diefstal of verlies van je reisdocumenten kan deze kopie steeds van pas komen.

 

Visum voor Tsjechië

Omdat Tsjechië deel uitmaakt van de Schengen zone heb je als EU-burger geen visum nodig voor toeristische reizen.

Tijdelijk verblijven in Tsjechië

EU-onderdanen hebben een verblijfsvergunning nodig als het verblijf langer dan 90 dagen duurt. Dit moet je regelen bij de plaatselijke autoriteiten voor je 90 dagen zijn afgelopen.

Reisverzekering voor Tsjechië

  • Het is ook altijd een goed idee om een extra reisverzekering af te sluiten voor kosten die niet gedekt zijn door je Europese ziekteverzekering, zoals een repatriëring of ziekenhuisopname, deze kosten worden niet altijd voor 100% gedekt.
  • Het is mogelijk dat je enkele activiteiten gaat ondernemen waarvoor je een afzonderlijke verzekering nodig hebt.
  • Als je met de wagen naar Tsjechië reist moet je ook denken wat je zal doen in geval van pech, een pechbijstandsverzekering kan dan ook altijd handig zijn.

Huisdieren meenemen naar Tsjechië

Als je een huisdier uit een ander EU-land meeneemt, moet het dier een microchip of kenmerk hebben, een EU-dierenpaspoort en een geldig vaccinatiebewijs tegen hondsdolheid (de vaccinatie moet ten minste 21 dagen voor de reis hebben plaatsgevonden).

Dieren van buiten de EU moeten ook een 15-cijferige microchip hebben die voldoet aan ISO 11784/11785. Afhankelijk van of je huisdier afkomstig is uit een land waar veel hondsdolheid heerst of een land dat wordt gecontroleerd door hondsdolheid, moet je huisdier eerst worden gevaccineerd of eerst worden gechipt. Voor huisdieren uit landen met een hoge hondsdolheid moet 30 dagen na de vaccinatie ook een rabiëstitertest worden uitgevoerd. Een veterinair certificaat afgegeven door een geautoriseerde dierenarts is ook vereist wanneer je Tsjechië binnenkomt met een huisdier van buiten de EU.

Onze reisdocumenten informatie wordt regelmatig bijgewerkt en is correct op het moment van publicatie, We raden je ten zeerste aan om specifieke informatie en gegevens, die uniek is voor je reis naar Tsjechië, voor vertrek te verifiëren bij de ambassade.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar