REISGIDS Servië

Reisdocumenten Servië

Over Servië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reisdocumenten & visum voor Servië

  • Als je naar Servië reist, moet je altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee je je kan legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
  • Voor Servië is een (elektronische) identiteitskaart voldoende om je te legitimeren.
  • Als je kiest om Servië te betreden met een paspoort dan moet je er zeker voor zorgen dat de grenspolitie een stempel in je paspoort aanbrengt. Zonder deze stempel loop je het risico op boetes als je het land verlaat.
  • Je identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens je verblijf.
  • Voor Servië heb je als EU burger geen visum nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen.

 

Scan je reisdocumenten voor je vertrekt en zorg dat je op vakantie in Servië toegang hebt tot een digitale kopie. Bij eventuele diefstal of verlies van je reisdocumenten kan deze kopie steeds van pas komen.

Reizen via Kosovo

Het is afgeraden om Servië via Kosovo binnen te reizen, Servië erkent Kosovo nog niet en Kosovaarse inreisstempels worden niet door iedereen geapprecieerd. Als je toch naar Kosovo wil dan neem je best één van de administratieve grensovergangen in Noord-Kosovo en keer je ook terug via deze grensovergangen.

Tijdelijk verblijven in Servië

als je een langere periode wil verblijven in Servië neem je best een kijkje op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Servië

Reizen met kinderen

Als een kind met slechts één ouder reist, moet de andere ouder een machtigingsbrief overleggen. Als een kind met een derde reist, is toestemming van beide ouders of de voogd vereist.

Reisverzekering voor Servië

Je Europese gezondheidsverzekeringskaart is niet automatisch geldig in Servië.

  • Het is ook altijd een goed idee om een reisverzekering af te sluiten. voor kosten zoals een repatriëring of ziekenhuisopname.
  • Het is mogelijk dat je enkele activiteiten gaat ondernemen waarvoor je een afzonderlijke verzekering nodig hebt.
  • Als je met de wagen naar Servië reist moet je ook denken wat je zal doen in geval van pech, een pechbijstandsverzekering kan dan ook altijd handig zijn.

 

Lees meer voor een veilige en gezonde vakantie in Servië op onze pagina.

Huisdieren meenemen naar Servië

Als je je huisdier meeneemt naar Servië, moet je dier beschikken over een veterinair certificaat voor Servië en een geldig vaccinatiecertificaat tegen hondsdolheid. Opgelet dit certificaat mag niet ouder zijn dan één week.

 

Onze reisdocumenten informatie wordt regelmatig bijgewerkt en is correct op het moment van publicatie, We raden je ten zeerste aan om specifieke informatie en gegevens, die uniek is voor je reis naar Servië, voor vertrek te verifiëren bij de ambassade.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar