REISGIDS Noorwegen

Reisdocumenten Noorwegen

Over Noorwegen
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reisdocumenten voor Noorwegen 

Noorwegen is geen lid van de Europese Unie maar wel van de Schengenzone. Dit betekent concreet dat Belgen of Nederlanders het land kunnen bezoeken op basis van hun identiteitskaart. Het staat je natuurlijk vrij om gebruik te maken van je paspoort. Uiteraard moeten deze documenten geldig zijn tijdens je verblijf. Wie langer dan 90 dagen wil blijven moet een visum aanvragen. 

Wij raden je altijd aan om je reisdocumenten in te scannen voor je vertrekt. Zorg dat je tijdens je verblijf toegang hebt tot een digitale kopie zodat je bij een eventuele diefstal of verlies niet in de problemen komt. 

Reisverzekering voor Noorwegen 

Het is altijd een goed idee om een extra reisverzekering af te sluiten voor kosten die niet gedekt zijn door je Europese ziekteverzekering, zoals een repatriëring of een ziekenhuisopname. Denk ook even na over welke activiteiten je gaat doen. Extreme sporten bijvoorbeeld worden niet altijd gedekt door de basisverzekering en vaak is er dus een afzonderlijke verzekering nodig; in geval je met de wagen naar Noorwegen reist, moet je ook denken aan wat je zal doen in geval van pech. Een pechbijstandsverzekering kan dan handig zijn.

Huisdieren meenemen naar Noorwegen 

Als je een huisdier uit een ander EU-land meeneemt, moet het dier een microchip of kenmerk hebben samen met een EU-dierenpaspoort en een geldig vaccinatiebewijs tegen hondsdolheid. Deze vaccinatie moet ten minste 21 dagen voor de reis plaats gevonden hebben. 

Onze informatie betreffende reisdocumenten wordt regelmatig bijgewerkt en is correct op het moment van publicatie. We raden je echter ten zeerste aan om de informatie die specifiek is aan je reis naar Noorwegen voor vertrek te verifiëren bij de ambassade. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar