REISGIDS Letland

Reisdocumenten Letland

Over Letland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reisdocumenten & visum voor Letland

  • Als je naar Letland reist, moet je altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee je je kan legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
  • Voor Letland is een identiteitskaart voldoende om je te legitimeren.
  • Je identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens je verblijf.
  • Voor Letland heb je als EU burger geen visum nodig.
  • Scan je reisdocumenten voor je vertrekt en zorg dat je op vakantie in Letland toegang hebt tot een digitale kopie. Bij eventuele diefstal of verlies van je reisdocumenten kan deze kopie steeds van pas komen.

 

Tijdelijk verblijven in Letland

EU-onderdanen die van plan zijn om langer dan 90 dagen in Letland te wonen, moeten zich vóór het einde van de eerste 90 dagen registreren bij het Office of Citizenship and Migration Affairs..

Reisverzekering voor Letland

  • Het is ook altijd een goed idee om een extra reisverzekering af te sluiten voor kosten die niet gedekt zijn door je Europese ziekteverzekering, zoals een repatriëring of ziekenhuisopname, deze kosten worden niet altijd voor 100% gedekt.
  • Het is mogelijk dat je enkele activiteiten gaat ondernemen waarvoor je een afzonderlijke verzekering nodig hebt.
  • Als je met de wagen naar Letland reist moet je ook denken wat je zal doen in geval van pech, een pechbijstandsverzekering kan dan ook altijd handig zijn.

 

Lees meer over een veilige en gezonde vakantie in Letland

Huisdieren meenemen naar Letland

Als je een huisdier uit een ander EU-land meeneemt, moet het dier een microchip of kenmerk hebben, een EU-dierenpaspoort en een geldig vaccinatiebewijs tegen hondsdolheid (de vaccinatie moet ten minste 21 dagen voor de reis hebben plaatsgevonden).

Dieren van buiten de EU moeten ook een 15-cijferige microchip hebben die voldoet aan ISO 11784/11785. Afhankelijk van of je huisdier afkomstig is uit een land waar veel hondsdolheid heerst of een land dat wordt gecontroleerd door hondsdolheid, moet je huisdier eerst worden gevaccineerd of eerst worden gechipt. Voor huisdieren uit landen met een hoge hondsdolheid moet 30 dagen na de vaccinatie ook een rabiëstitertest worden uitgevoerd. Een veterinair certificaat afgegeven door een geautoriseerde dierenarts is ook vereist wanneer je Letland binnenkomt met een huisdier van buiten de EU.

 

Onze reisdocumenten informatie wordt regelmatig bijgewerkt en is correct op het moment van publicatie, We raden je ten zeerste aan om specifieke informatie en gegevens, die uniek is voor je reis naar Letland, voor vertrek te verifiëren bij de ambassade.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar