REISGIDS Denemarken

Reisdocumenten Denemarken

Over Denemarken
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reisdocumenten en visum voor Denemarken 

  • Als je naar Denemarken afreist, moet je altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee je je kan legitimeren (paspoort of identiteitskaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
  • Voor Denemarken is een identiteitskaart voldoende, hoewel het je natuurlijk vrij staat om gebruik te maken van je paspoort.
  • Het paspoort of de identiteitskaart moet uiteraard geldig zijn tijdens je verblijf.
  • Als EU-burger heb je geen visum nodig om Denemarken binnen te mogen.
  • Scan je reisdocumenten voor je vertrekt en zorg dat je tijdens je vakantie in Denmarken toegang hebt tot deze digitale kopie. Bij een eventuele diefstal of verlies kan dit van pas komen.

 

Opgepast, voor Groenland en de Færoëreilanden (autonome gebieden van Denemarken) zijn er andere regels. Als Belg en Nederlander heb je in beide laden recht op een visumvrije toegang. In Groenland zal je gebruik moeten maken van je paspoort, voor de Færöereilanden is een identiteitskaart (dus geen verblijfs- of residentiekaart) voldoende, hoewel je natuurlijk altijd gebruik mag maken van je paspoort. 

Reisverzekering voor Denemarken 

Het is altijd een goed idee om een extra reisverzekering af te sluiten voor kosten die niet gedekt zijn door je Europese ziekteverzekering, zoals een repatriëring of een ziekenhuisopname. Denk ook even na over welke activiteiten je gaat doen. Extreme sporten bijvoorbeeld worden niet altijd gedekt door de basisverzekering en vaak is er dus een afzonderlijke verzekering nodig. In geval je met de wagen naar Denemarken reist, moet je ook denken aan wat je zal doen in geval van pech. Een pechbijstandsverzekering kan dan handig zijn. 

Huisdieren meenemen naar Denemarken

Als je een huisdier uit een ander EU-land meeneemt, moet het dier een microchip of kenmerk hebben samen met een EU-dierenpaspoort en een geldig vaccinatiebewijs tegens hondsdolheid. Deze vaccinatie moet ten minste 21 dagen voor de reis plaats gevonden hebben. Op de eilanden Christiansœ (bij Bornholm) en Livœ (Noord-Jutland) zijn honden niet toegestaan. 

Op de Færöereilanden is de invoer van alle dieren verboden. Wil je naar Groenland, dan moet je vooraf een invoervergunning aanvragen bij de autoriteiten. 

Voor vragen of meer informatie over de invoer van huisdieren kan je terecht op deze website: www.fvst.dk 

Onze informatie betreffende reisdocumenten wordt regelmatig bijgewerkt en is correct op het moment van publicatie. We raden je echter ten zeerste aan om de informatie die specifiek is aan je reis naar Denemarken voor vertrek te verifiëren bij de ambassade. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar