REISGIDS Letland

Uitgaan en shoppen in Letland

Over Letland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Letland

Dzintars, Amber, dat al lang geassocieerd is met de Baltische staten, is van hoge kwaliteit in Letland en vaak te koop voor een goede prijs. Andere typische souvenirs zijn onder meer volkskunst, linnengoed, lokaal gemaakt zilver, kleurrijk breigoed, vlechtwerk en keramiek.

Tot de consumptiespecialiteiten van Letland behoren bier, zwarte balsem, Jāņi-kaas, honing en zoetigheden zoals ‘eetbare amber’, sprot in blik uit Riga en lokaal gemaakte chocolaatjes.

Riga is één van de gemakkelijkste plekken om souvenirs te vinden. De grote markt, die wordt gehouden in oude zeppelinhangers, is zeker een bezoek waard. Sigulda, en het omliggende gebied, zijn ideaal als je op zoek bent naar houtwerk, terwijl bezoekers in Cēsis eens langs moeten gaan bij de Smithy of Ancient Jewellery, die traditionele Letse sieraden verkoopt.

De regio Latgale in het zuidoosten van het land kent een lange traditie van pottenbakken. Naast de prachtige hoofdmarkt zijn er verschillende grote winkelcentra in Riga, waaronder Galerija Centrs, Origo en ambachtelijke beurzen in het Openlucht Etnografisch Museum.

Aandachtspunt

Je hebt een speciale vergunning nodig om hoogwaardige kunstwerken, antiek en cultuurvoorwerpen uit Letland mee te nemen. De beperking wordt momenteel gedefinieerd als elk object dat ouder is dan 50 jaar en een waarde heeft van meer dan € 42.000.

Openingsuren

De openingsuren zijn hetzelfde als je thuis gewoon bent. Het kan wel zijn dat kleinere winkels ‘s middags sluiten voor een korte pauze.

Uitgaan in Letland

Het nachtleven van Riga is legendarisch, vooral in de zomermaanden, wanneer pubs en bars uitkomen op smalle geplaveide straatjes en terrassen. Duik in een kleine lokale bar in het oude stadscentrum van Riga, of ga naar de beroemde Skyline Bar met een panoramisch uitzicht van 360 graden over de Letse hoofdstad.

Nachtclubs bieden een gevarieerd aanbod, van de hele nacht dansen tot blues concerten, en variëren in grootte van enorme dansvloeren met populaire dj’s tot lokale relaxte horecagelegenheden. De hoofdstad heeft ook een paar strip- en lapdance-clubs. Er zijn ook LGBT-vriendelijke clubs in de buurt.

Riga is het hele jaar door gastheer voor een enorme verscheidenheid aan evenementen, concerten en festivals. Als je hulp nodig hebt bij het navigeren door de feestscene in de stad, zijn er verschillende agentschappen die rondleidingen in het nachtleven aanbieden.

In de zomer zijn vakantieoorden zoals Jūrmala levendig. Grote steden als Daugavpils, Ventspils en Liepaja hebben ook een uitgebreid aanbod aan drinkgelegenheden, hoewel deze over het algemeen niet echt gericht zijn op toeristen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar