REISGIDS Ierland

Verblijven in Ierland

Over Ierland
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

De overnachtingsmogelijkheden in Ierland zijn erg gevarieerd en geschikt voor ieders budget.  Waar je avonturen je ook brengen, overal zal je op dit groene eiland een gezellig verblijf en een smakelijke maaltijd vinden. Ontdek hier meer over overnachten in Ierland! 

Hotels in Ierland

Hotels zijn er in alle vormen, maten en prijsklassen. Historische huizen, glitterende paleizen, luxueuze verblijven met sauna’s en zwembaden maar ook gezellige, kleinschalige en betaalbare hotelletjes gerund door particulieren. Bijna 900 hotels zijn goedgekeurd en beoordeeld door Fàilte Ireland, de Ierse ‘Tourist Board’. De gebruikte classificatie gaat van 1 tot 5 sterren. Wie een goede deal wil vinden doet er goed aan om ruim op voorhand te zoeken of om buiten het seizoen te reizen. 

Bed and Breakfast in Ierland 

Nergens is overnachten in een B&B zo knus en leuk als in Ierland. Wil je het echte Ierse leven ontdekken en genieten van een persoonlijke en huiselijke sfeer, dan moet je op zoek naar een B&B.  Ook hier zorgt de Fàilte Ireland voor een beoordeling op een schaal van 1 tot 4. 1 staat voor eenvoudig maar niettemin proper en comfortabel terwijl 4 dan echt het neusje van de zalm is met faciliteiten zoals een kinderoppas of room service. Ongeacht het cijfer, 1 ding hebben ze allemaal gemeen en dat is de Ierse gastvriendelijkheid. 

Nergens is verblijven in een B&B zo knus en gezellig als in Ierland

Kamperen in Ierland 

Ierland heeft meer dan 100 caravan- en campingsites. De meeste daarvan zijn doorgaans geopend vanaf mei tot september. Opnieuw zijn ze allemaal onderworpen aan een inspectie van Fàilte Ireland zodat ze op zijn minst allemaal voldoen aan de minimumvereisten. Dit wordt aangeduid met een speciaal bord en de goedgekeurde sites worden vermeld in een officiële gids. Bedrijven die tenten en kampeeruitrusting te huur aanbieden zijn ook opgenomen in die lijst.

Denk er aan dat wild kamperen verboden is, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de landeigenaar. 

Andere accommodatie  

Honderden stads- of landhuizen en boerderijen bieden tijdens het zomerseizoen vaak een B&B-formule aan. Dit soort van informele accommodatie geeft reizigers de mogelijkheid om te delen in het leven van een Iers gezin in een stedelijke of landelijke omgeving. Uitkijken naar een bordje in de tuin of aan de gevel is hier de boodschap. 

Wie wat wil besparen, kan terecht in de vele hostels die Ierland telt. Er zijn private jeugdherbergen waar iedereen terecht kan of de meer dan 20 herbergen van An Oige, de Ierse ‘Youth Hostel Association’. Deze bieden eenvoudige slaapzalen met comfortabele bedden en faciliteiten om zelf maaltijden te bereiden. Het gebruik is beperkt tot leden van An Oige. Wie geen lid is en toch daar wil overnachten kan een soort van stempel kopen die hen het recht geeft op tijdelijke toegang. 

In Ierland zijn er ook heel wat vakantiedorpen te vinden, compleet met een breed scala aan faciliteiten zoals overdekte zwembaden, eigen kookgelegenheid en/of restaurants. Ook deze centra zijn geregistreerd bij Fàilte Ireland.  

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar