REISGIDS Ierland

Shoppen en uitgaan in Ierland

Over Ierland
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Ierland 

Dublin komt niet snel in je op als je denkt aan een winkelstad maar toch kan je er naar hartelust shoppen. Ook in Cork en Galway is het aangenaam winkelen. In deze steden zijn er een paar drukke winkelstraten. Henry Street in Dublin zou naar het verluidt één van de drukste winkelstraten van Europa zijn. Je kan er alle filialen van internationale ketens vinden maar ook gezellige particuliere boetiekjes waar het heerlijk snuisteren is. En ook de lokale markten zijn een bezoekje meer dan waard. 

De oudste markt in Dublin is te vinden nabij Meath Street, net buiten het stadscentrum. Voor een echte authentieke markt moet je op Moore Street zijn. Deze volksmarkt is al jaren de plek waar de lokale bevolking onder andere groenten, fruit, vlees en vis gaan halen. Iedere zaterdag is er een gezellige food & book market in het Temple Bar-gebied. 

Shoppen in Ierland
In het weekend is het gezellig vertoeven op de markt in Temple Bar – Dublin

Je kan in het gehele land leuke souvenirs op de kop tikken. Typische producten zijn onder meer met de hand geweven tweed, gouden en zilveren juwelen, breigoed afkomstig vanop de Araneilanden, Iers kristal en uiteraard whiskey. 

Openingsuren 

Winkels zijn veelal open tot18u. Op donderdag of vrijdag blijven winkels in grotere steden langer open, tot 20 of 21 uur. Op zondag zijn de grotere warenhuizen in de namiddag geopend. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar