REISGIDS Ierland

Reisdocumenten Ierland

Over Ierland
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reisdocumenten voor Ierland 

Ierland is lid van de Europese Unie (EU) maar maakt geen deel uit van de Schengenzone. Dit betekent concreet dat Belgen of Nederlanders het land visumvrij kunnen bezoeken als ze niet langer dan 90 dagen blijven. Je dient altijd of je identiteitskaart of je paspoort op zak te hebben om je Europese nationaliteit te kunnen bewijzen. Uiteraard moeten deze documenten geldig zijn tijdens je verblijf. Dit is ook van toepassing voor minderjarige kinderen. 

Wij raden je altijd aan om je reisdocumenten in te scannen voor je vertrekt. Zorg dat je tijdens je verblijf toegang hebt tot een digitale kopie zodat je bij eventuele diefstal of verlies niet in de problemen komt. 

Reisverzekering voor Ierland 

Het is altijd een goed idee om een extra reisverzekering af te sluiten voor kosten die niet gedekt zijn door je Europese ziekteverzekering, zoals bijvoorbeeld een repatriëring. Denk ook even na over welke activiteiten je gaat doen. Extreme sporten bijvoorbeeld worden niet altijd gedekt door je basisverzekering en vaak is er dus een afzonderlijke verzekering nodig. In geval je met de wagen naar Ierland reist, moet je ook denken aan wat je zal doen in geval van pech. Een pechbijstandsverzekering kan dan handig zijn. 

Huisdieren meenemen naar Ierland 

Als je een huisdier uit een ander Eu-land meeneemt, moet het dier een microchip of kenmerk hebben samen met een EU-dierenpaspoort en een geldig vaccinatiebewijs tegen hondsdolheid. Deze vaccinatie moet ten minste 21 dagen voor de reis plaats gevonden hebben. 

Onze informatie betreffende reisdocumenten wordt regelmatig bijgewerkt en is correct op het moment van publicatie. We raden je echter ten zeerste aan om de informatie die specifiek is aan je reis naar Ierland voor vertrek te verifiëren bij de ambassade. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar