REISGIDS Nederland

Geld in Nederland

Over Nederland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Munteenheid in Nederland 

Nederland behoort tot de eurozone, dus je kan gewoon geld van thuis meenemen. 

Betaalmogelijkheden in Nederland 

Bankpassen en kredietkaarten worden zo goed als overal geaccepteerd. Er zijn ook voldoende automaten om geld af te halen. Hou er rekening mee dat er ‘s nachts slechts weinig geldautomaten in gebruik zijn. Om plofkraken tegen te gaan zijn deze tussen 23u en 7u buiten werking gesteld. 

Indien je toch geld zou moeten wisselen, dan kan dit bij een wisselkantoor maar ook bij banken, hotels en postkantoren. Hou er rekening mee dat hotels doorgaans tegen een ongunstiger koers dan banken wisselen. 

Informeer vooraf bij je bank of er kosten verbonden zijn aan het gebruik van je passen in het buitenland want geld opnemen is niet altijd gratis in de eurozone. Dit is voor iedere bank weer anders. De kosten zouden aangegeven moeten zijn op de geldautomaat of op het scherm maar dit niet altijd de exacte kost. 

Tips 

  • Zorg dat je meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nederland en zeker ook een kleine hoeveelheid cash. Je weet immers nooit wat er allemaal gebeurt. Bewaar dit steeds op verschillende plaatsen.
  • Kijk na of je kaart niet gaat vervallen maar ook of je jouw handtekening hebt geplaatst op de achterzijde.
  • Zorg dat je voldoende geld hebt staan op je rekening.
  • Op debet- en kredietkaarten staan er maximumbedragen, zowel per dag als per wee. Informeer je hierover en verhoog tijdelijk de limieten indien je denkt meer nodig te hebben.
  • Als je zaken reserveert of aankoopt via een kredietkaart gaat het misschien niet meteen van je rekening maar telt het intussen wel mee voor je gebruikerslimiet.
  • Zorg dat je het nummer om je kaart te blokkeren bij de hand hebt.
  • Neem een kopie van je kaarten en bewaar deze op een andere plaats dan de originele. Een digitale kopie kan ook een optie zijn.
  • Aan sommige kredietkaarten is een reisverzekering verbonden. Zorg dat je weet waarvoor je gedekt bent en wat de annuleringsvoorwaarden zijn. Houd er rekening mee dat deze verzekering alleen zal tussenkomen als er met de desbetreffende kredietkaart werd betaald.

 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar