REISGIDS Rusland

Bezienswaardigheden Rusland

Over Rusland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Bezienswaardigheden in Rusland

Onderstaande attracties en bezienswaardigheden in Rusland zijn de favoriete bezienswaardigheden van onze lezers.

Moskou

Mausoleum van Lenin

Het gebalsemde lichaam van de revolutionaire leider Vladimir Lenin is sinds zijn dood in 1924 bijna onafgebroken in het openbaar tentoongesteld. Langs het regelmatig bevochtigde lijk, nog steeds in een mooi donker pak, wandelen is een vreemde ervaring die je niet snel zal vergeten.

Kremlin

Sommige bezoekers zijn verbaasd dat er überhaupt toegang is tot het Kremlin, er is eigenlijk genoeg te zien om meer dan één bezoek te rechtvaardigen. De beroemdste van zijn bezienswaardigheden is het Wapenmuseum, een schatkamer van Fabergé-eieren en keizerlijke bling.

bezienswaardigheden Rusland
Kremlin

Bolshoi theater

Het Bolshoi theater organiseert regelmatig operavoorstellingen en is ook de thuisbasis van het wereldberoemde Bolshoi Ballet Gemeenschap, één van de oudste en meest prestigieuze in zijn soort waar dan ook.

Nachtleven van Moskou

De Russische hoofdstad heeft een beroemd en wild nachtleven. Het kan zijn dat je wat geld moet uitgeven om op de meer trendy plekken te komen, want dit is een stad waar luxe luxe van tel is,  maar er is ook geen gebrek aan levendige plekken waar de nadruk meer ligt op feesten dan op winst.

Sint-Petersburg

Catharinapaleis

Het Catharinapaleis, 29 km buiten Sint-Petersburg gelegen, fungeerde als zomerresidentie voor een opeenvolging van verschillende tsaren. Het is misschien het best bekend als de thuisbasis van de Amber Room, een verbluffende reeks barnsteenpanelen die door nazi’s zijn geplunderd en sindsdien opnieuw zijn gemaakt.

bezienswaardigheden Rusland
Catharinapaleis

Kathedraal van Sint Issac

Een indrukwekkende herinnering aan het ontwerp uit het tsaristische tijdperk van Sint-Petersburg, aan de Sint-Issac-kathedraal werd 40 jaar gebouwd en werd uiteindelijk onthuld in 1858. De heldere gouden koepel werd tijdens de oorlog opnieuw grijs geverfd om onnodige aandacht te voorkomen maar is nu te bewonderen in zijn oude glorie.

Joesoepov-paleis

Je mond zal ongetwijfeld openvallen in het prachtig versierde Joesoepov-paleis in Sint-Petersburg. De kamers zijn weelderig ingericht in 19de -eeuwse stijl en beschikken over een prachtig minitheater. Een wassenbeeldententoonstelling herdenkt ook Rasputin, die hier werd vermoord.

Beleef de ‘Witte Nachten’

Als je midden in de zomer in Sint-Petersburg bent, verwacht dan niet te veel nachten. Door de noordelijke ligging ervaart de stad vanaf half juni zo’n drie weken 24 uur per dag daglicht, een tijd waarop de straten en rivieroevers nooit slapen.

Skiën

In de westelijke Kaukasus heeft Krasnaya Polyana (ook bekend als Rode Vallei) 25 km aan pistes, waardoor het een magneet is voor de skiërs en snowboarders van het land. Elders in het land biedt het schiereiland Kamtsjatka het potentieel voor een dramatische heliski-trip, en Sochi, de thuisbasis van de Olympische Winterspelen van 2014, biedt uitgestrekte hellingen met een enorme verscheidenheid aan skipistes voor alle niveaus.

Irkoetsk

Irkoetsk, een gebruikelijke tussenstop voor diegenen die de Trans-Siberische spoorlijn volgen, is het waard om gedurende een dag of twee te verkennen, vooral voor diegenen die meer willen weten over de Siberische cultuur. Probeer een “bandy”-wedstrijd te volgen,  een soort ijshockey in de buitenlucht.

bezienswaardigheden Rusland
Irkoetsk

Kola-schiereiland

Het Kola-schiereiland biedt uitzonderlijke zalmvisserij, vangsten van 18 kg komen regelmatig voor,  terwijl Siberië en de meest oostelijk gelegen in ook een rijke verscheidenheid aan vismogelijkheden bieden, voor iedereen, van beginners tot experts.

Baikal meer

Het diepste meer ter wereld, dat dicht bij de Mongoolse grens ligt, is ook één van de helderste, en een tocht langs een deel of de hele kustlijn van 2000 km zorgt voor een ontzagwekkende ontmoeting met de wildernis. Tenzij sneeuwscooteren jouw ding is, zijn de zomermaanden het beste.

Elbrus

De Elbrus is de hoogste berg in de Kaukasus en, inderdaad, Europa zelfs. Met een hoogte van 5.642 m is het een inspannende maar niet al te technische klim. Zesdaagse trekkingcircuits zijn beschikbaar voor diegenen die graag neerkijken op de rest van het continent.

Trans-Siberische spoorlijn

De Trans-Siberische spoorlijn is misschien wel de meest iconische treinreis ter wereld. De reis van een week van Moskou naar Peking is de meest populaire route en voert je door enkele van de meest afgelegen wildernis van de planeet. De enorme lengte van de reis geeft je een idee van de omvang van het gebied dat je aflegt, meer dan 9.000 km.

bezienswaardigheden Rusland
Trans-Siberische spoorlijn

Vladivostok

Als je het zo ver naar het oosten hebt gehaald, gefeliciteerd. Omringd door heuvels en met uitzicht op de Gouden Hoornbaai, is Vladivostok eigenlijk één van de meest aantrekkelijke steden van het land. Er zijn een aantal omliggende historische bezienswaardigheden, evenals een goede toegang tot de stranden.

Volgograd

Volgograd, tijdens het socialistische tijdperk omgedoopt tot Stalingrad, heeft de twijfelachtige eer om de locatie te zijn van een van de meest beruchte veldslagen van de Tweede Wereldoorlog. De stad werd met de grond gelijk gemaakt door het conflict, maar is hersteld en is een interessante bestemming geworden voor geschiedenisliefhebbers.

 

Neem een kijkje op de fotopagina van Rusland formeel bezienswaardigheden van Rusland

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar