REISGIDS Portugal

Bezienswaardigheden in Portugal

Over Portugal
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Lissabon
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Wat moet je doen in Portugal?

Onder enkele “Highlights” die ons ingezonden zijn.

Algarve

Geniet van de zon die het hele jaar door schijnt, of neem een duik in de zee langs aan de Algarve, de zonnige zuidkust met enkele van de mooiste stranden van Portugal.

Feest mee op een traditioneel festival

Traditionele festivals met dansen, drinken en eten vinden vind je het hele jaar door. De bekendste festivals zijn onder meer het Sint-Antoniusfestival van Lissabon (12 en 13 juni) en het Sint-Jansfeest van Braga (23 en 24 juni).

Geniet van live Fado muziek

De melancholische fadomuziek, de bekendste traditionele muziekvorm van Portugal, is te horen in sfeervolle bars en clubs in Lissabon of Coimbra.

Bezoek de kasteelruïnes en paleizen in Guimaraes

De middeleeuwse hoofdstad Guimaraes was de geboorteplaats van de Portugese natie. Opdoemend boven de smalle, geplaveide straatjes liggen kasteelruïnes en het voormalige paleis van de hertogen van Bragança.

Bezienswaardigheden Portugal
Guimaraes

Archeologisch park Côa Valley

Het archeologische park van de Côa-vallei herbergt een prachtige verzameling rotstekeningen uit het Boven-Paleolithicum (22.000-10.000 v.Chr.). Het UNESCO-werelderfgoed ontsnapte ternauwernood aan de vernietiging tijdens een voorgesteld dam-bouwproject.

Belém

De opvallende Torre de Belém ligt vlakbij de legendarische plek waar Vasco da Gama zijn tochten aanving tijdens het tijdperk van de ontdekkingsreizen. Andere attracties in Belém zijn onder meer het glorieuze Jerónimos-klooster.

Bezoek het enige nationale park van Portugal

Het enige nationale park van Portugal, Peneda-Gerês, bezit 70.000 hectare natuurlijk berglandschap, oude stenen dorpjes en een ongeëvenaard avontuur voor liefhebbers van het buitenleven.

Ribeira

Dit UNESCO-werelderfgoed in Porto heeft geschiedenis op de loer om elke hoek, van het neoklassieke beurspaleis tot de romaans-gotische kathedraal, met een spectaculair uitzicht langs de levendige waterkant van Cais da Ribeira.

Bezienswaardigheden Portugal
Ribeira

Fatima

Het spirituele heiligdom in Fátima is en een belangrijk bedevaartsoord voor de rooms-katholieke gelovigen sinds 1917 toen de Maagd Maria verscheen aan een groep kinderen. Jaarlijks zijn er de fakkeloptochten op 13 mei en 13 oktober.

Lissabon

Een kleurrijk wandtapijt van het stadsleven wacht in de levendige wijken op een heuveltop van Lissabon. Mis geen drankjes in de rumoerige Bairro Alto, live fado in de Alfama of cafécultuur in het elegante Chiado. De stad herbergt het grootste oceanarium van Europa.

Loop verloren in de Alfalma wijk in Lissabon

Ga naar de wijk Alfama en ontdek een doolhofachtige wijk met steile trappen, verborgen kerken en traditionele tavernes, en een oude tram die nog steeds door de straten rammelt.

Geniet de architectonische pracht van Évora

Évora bereikte zijn gouden eeuw in de 15e eeuw en is nu een stadsmuseum met architectonische pracht en praal. Het ommuurde oude centrum bevat een Romeinse tempel, een dreigende kathedraal en pittoreske pleinen.

Bezienswaardigheden Portugal
Evora

Spendeer enkele dagen in het pittoreske Tavira

Tavira is een van de oudste en meest ongerepte steden van de Algarve. Gebouwd aan de oevers van de rivier de Gilhão, de pittoreske nederzetting bezit een paar gotische en renaissancekerken, een Romeinse brug met zeven bogen, oude vestingwerken en een ongerept strand dat rechtstreeks van een onbewoond eiland lijkt te komen.

Ga op cruise of wijntour in de Douro-vallei

Geniet van de prachtige wijngaarden en de pittoreske rivier van dit UNESCO-werelderfgoed met een smakelijke wijntour of een heerlijke riviercruise. Het is één van de meest onderschatte vakantiebestemmingen en die je in Europa zal vinden en eentje om voor altijd te koesteren.

Bezienswaardigheden Portugal
Duoro

Maak een uitstapje naar de heuvels van Sintra

Ook Sintra staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een idyllisch stadje omgeven door beboste heuvels. Mis de voormalige zomerresidentie van de Portugese koninklijke familie en de prachtige tuinen van Monserrate zeker niet.

Iconische kloosters van Portugal

De Mosteiro de Santa Maria (klooster van Batalha) is een gotisch Manuelijns meesterwerk gebouwd ter herdenking van de overwinning op Spanje in 1385 in de Slag om Aljubarrota. De gedetailleerde bewerkte buitenkant is één van de iconen van Portugal.

De barokke kerken van Braga

Braga, het spirituele hart van Portugal, is een levendig stadje met een groot aantal barokke kerken, een uitgestrekte kathedraal en Romeinse ruïnes. Het organiseert het hele jaar door traditionele religieuze festivals, waaronder de kleurrijke Heilige Week van Portugal.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar