REISGIDS Malta

Bezienswaardigheden Malta

Over Malta
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Bezienswaardigheden van Malta

Onderstaande bezienswaardigheden van Malta zijn ons toegezonden door de bezoekers van onze website.

De Stranden

Terecht staat dit met stip op nummer één. Malta herbergt immers een verzameling prachtige en ongerepte zandstranden, waaronder Golden Bay en Mellieħa (beide in Mellieħa), Fomm ir-Rih en Għajn Tuffieħa Bay (Mġarr), Bugibba Perched Beach en Qawra Point (St Paul’s Bay), St George’s Bay (St Julians), evenals Marsalforn Bay, Hondoq Ir Rummien en Ramlal-Ħamra Bay (op het eiland Gozo). Sliema heeft geen zandstranden, maar wel Fond Għadir, uit rotsen gehouwen baden waar bezoekers een duik kunnen nemen.

bezienswaardigheden Malta
één van de vele stranden

Comino

Comino is een klein eiland tussen Malta en Gozo. De belangrijkste attractie is de Blue Lagoon en zijn glinsterende turquoise wateren. Andere stranden op Comino die zwemmers, zonaanbidders en dagjesmensen aantrekken, zijn Santa Marija Bay en San Niklaw Bay.

Gozo

Gozo charmeert bezoekers met zijn schilderachtige glooiende heuvels, oude citadel (Cittadella), Ġgantija-tempel en mythe die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat,  deze plek wordt beschouwd als het legendarische Calypso-eiland van de Odyssey van Homer. Gozo trekt ook duikers aan en van de 80 duikplekken zijn de populairste onder meer de Blue Hole, Booming Cave en Double Arch. Blauwe vlag stranden in Gozo zijn onder andere Marsalforn Bay, Hondoq Ir Rummien en Ramlal-Ħamra Bay.

bezienswaardigheden Malta
Gozo

Mdina

Met zijn imposante muren, geplaveide straten en fascinerende architectuur is de citadel van Mdina een plek die je niet mag missen. Treed in de voetsporen van middeleeuwse ridders en bezoek de kathedraal, kerkers en het 13e-eeuwse Palazzo Falson met zijn buitengewone collectie kunst en antiek. Vanaf het Bastion Plein heb je een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Zie cover foto

Paolo: Ħal Saflieni Hypogeum

Deze ondergrondse begraafplaats die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat in de stad Paola (5 km ten zuiden van Valletta) is een enorm complex van uit rotsen gehouwen kamers en doorgangen uit de neolithische periode. Sommige muren zijn zelfs versierd met prehistorische schilderijen. Reserveren is essentieel omdat bezoekersaantallen beperkt zijn.

Qrendi

Blue Grotto

De Blue Grotto is de beroemdste grot van Malta, met zijn diepe wateren met prachtige oogverblindende kleuren, variërend van turkoois tot diepblauw. Gelegen nabij het dorp Qrendi in het zuidwesten van Malta, de wateren rond de kalksteengrotten en bogen zijn het meest indrukwekkend in de vroege ochtend wanneer de zonnestralen door de opening in de grot glinsteren.

megalithische tempels

De megalithische tempels van Malta, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, bestaan uit zes monumenten en twee daarvan (Mnajdra en Ħaġar Qim) bevinden zich in Qrendi. Ze worden beschouwd als één van de oudste nog bestaande gebouwen ter wereld, en de lay-out van zowel Mnajdra als Hagar Qim zou in lijn staan met de bewegingen van de zon.

bezienswaardigheden Malta
megalithische tempels

Rabat

Rabat is een stad in de buurt van Mdina, waardige bezienswaardigheden van Malta in Rabat omvatten de Romeinse Villa (Domus Romana), St Paul’s Grotto en twee catacomben (St Paul en St Agatha’s).

Valetta

Dit fort dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd in 1566 door de ridders van Sint-Jan van zandsteen gebouwd. Tegenwoordig staat het vol met sierlijke kerken, paleizen en musea die passen bij een stad met zo’n illustere geschiedenis. Wandel door de steile steegjes om de chique cafés en restaurants te ontdekken die overheerlijke Maltese gerechten serveren.

 

Voor meer bezienswaardigheden van Malta kan ook een kijkje nemen op onze fotopagina van Malta.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar