REISGIDS Litouwen

Bezienswaardigheden Litouwen

Over Litouwen
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Bezienswaardigheden in Litouwen

Litouwen is nog een relatief onbekend vakantieland, onderstaande bezienswaardigheden en attracties zijn ons toegezonden door onze lezers.

Curonian Spit Nationaal Park

Verken het Curonian Spit National Park, opgenomen op de UESCO-werelderfgoedlijst. Op dit schiereiland dat de Koerse Lagune van de Oostzee scheidt, kunnen bezoekers een reeks grote zandduinen en verschillende dennenbossen kunnen verkennen. Hier zijn zeldzame flora en fauna te vinden.

bezienswaardigheden Litouwen
Curonian Spit National Park

Kaunas

Kaunas is de ‘stad van musea’ van Litouwen. Populaire keuzes zijn onder meer de M.K. Čiurlionis Museum of Art, Devil Museum, Museum of the History of Lithuanian Medicine and Pharmacy, Atomic KGB Bunker, Kaunas City Museum, Lithuanian Aviation Museum, Stumbras Museum and Museum for the Blind.

Kernave

Verken de vijf vreemde met gras begroeide heuvels die de oude hoofdstad van Litouwen markeren in Kernave, één van de UNESCO-werelderfgoedlocaties van Litouwen.

bezienswaardigheden Litouwen
Kernave

Nida

Nida, gelegen tussen de Koerse Lagune en de Baltische Zee, is een kleine badplaats die elke zomer druk wordt. Bezienswaardigheden hier zijn onder meer de vuurtoren (gebouwd in 1874) en het Thomas Mann Museum, de bekroonde schrijver had hier een huisje.

bezienswaardigheden Litouwen
Nida

Palanga

Beleef ouderwets plezier in populaire badplaatsen. Palanga en Kursiu Nerija (met de nederzettingen Nida en Juodkrante) staan bekend om hun schone witte zandstranden, natuurlijke zandduinen en dennenbossen.

Trakai

Bezoek Trakai, een oude hoofdstad van Litouwen. Gelegen aan de oever van het pittoreske Galvemeer, heeft de stad een kasteel uit de 14e eeuw.

Vilnius

Verken de historische hoofdstad Vilnius, gesticht in 1323. De oude binnenstad is de grootste van Europa en staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hart van de hoofdstad is het mooie en ruime Gediminas-plein, dat wordt gedomineerd door de klassieke kathedraal.

bezienswaardigheden Litouwen
Vilnius

Vilnius, International Folklore Festival

Bezoek ambachtelijke beurzen, proef traditionele gerechten, doe mee aan zang- en feestfeesten tijdens het Internationale Folklorefestival (Skamba Skamba Kankliai), dat in mei in de oude binnenstad van Vilnius wordt gehouden.

De kerken van Vilnius

Bezoek ook de vele interessante kerken in Vilnius, waaronder de gotische Sint-Annakerk en de Sint-Pieters- en Sint-Pauluskerk, waar het lichaam van Sint-Casimieras, een van de meest gerespecteerde hertogen van Litouwen, te vinden is.

 

Meer foto’s kan je bekijken op de fotopagina van Litouwen

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar