REISGIDS Estland

Bezienswaardigheden Estland

Over Estland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Tallinn
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Attracties en bezienswaardigheden in Estland

Estland is ongeveer even groot als Nederland en heeft slechts 1,3 miljoen inwoners. Ondanks wat je zou denken van een voormalig sovjet land is het zeer vooruitstrevend. Het land is nog grotendeels bedekt met bossen en heeft zijn geschiedenis goed kunnen bewaren.

Onder vind je de favoriete attracties en bezienswaardigheden ingezonden door onze lezers.

Tallinn

Dwaal door de magische middeleeuwse geplaveide straten van de hoofdstad Tallinn, een oude Hanzestad. Bijzonder interessant is de oude binnenstad, die wordt gedomineerd door de torenhoge toren van de Sint-Olafkerk, ooit het hoogste gebouw ter wereld. Klim naar Toompea Kasteel voor een spectaculair uitzicht. Zie coverfoto. Meer over talllinn in onze reisgids over Tallinn.

Saaremaa

Het grootste eiland van Estland, Saaremaa wordt doorkruist met wandelpaden en is bezaaid met torens om vogels te spotten. De kustplaats Kuressaare heeft één spa voor elke tien inwoners, zo’n hoge concentratie is ongetwijfeld goed nieuws voor bezoekers die op zoek zijn naar een verwensessie. Een “must-see” op het eiland is de Kaali-krater, een groep van negen meteorietkraters waarvan wordt aangenomen dat ze 3.500 jaar oud zijn.

Mustvee

Deze rustige hoek aan de oever van het Peipus-meer is de thuisbasis van Starovery (Oudgelovigen), een religieuze groep die de officiële hervormingen van de Russisch-orthodoxe kerk niet accepteerde en hier in de 17e eeuw hun toevlucht zocht. Een belangrijke attractie is het kleine Starovery Museum in Mustvee.

Narva

Narva, de meest oostelijke stad van Estland, ligt aan de rivier de Narva die Estland en Rusland scheidt. Het Narva-kasteel is de belangrijkste attractie. Het nabijgelegen resort Narva-Jõesuu heeft een groot zandstrand en vele kuuroorden, die elke zomer een grote menigte aantrekken.

Hiiumaa

Het op één na grootste eiland van Estland, Hiiumaa  is een ware oase van rust. Het grootste deel van het eiland is bedekt met bossen en kreupelhout, waardoor dieren in het wild zoals elanden, herten en wilde zwijnen vrij kunnen rondlopen.

Käina Bay is ook een uitstekende bestemming voor het spotten van vogels. Tijdens de wintermaanden kunnen bezoekers het eiland bereiken via een “ijsweg” over de bevroren Oostzee. De 25 km lange IJsweg is naar verluidt de langste van Europa en meestal geopend van januari tot maart.

bezienswaardigheden Estland
Hiiumaa

Nationale parken

Verken de ongerepte bossen en moerassen, pittoreske oude vissersdorpjes en historische landhuizen in één van de nationale parken en reservaten van Estland zoals Kõrvemaa, Lahemaa, Matsalu, Soomaa en Vilsandi.

Haapsalu

Haapsalu  is een klein stadje aan de westkust dat sinds de 19e eeuw een bekende badplaats is. Het is de ideale plek om er even helemaal tussenuit te zijn met zijn romantische houten huizen en met bomen omzoomde lanen. Je vindt er ook een spoormuseum met afgedankte treinen.

bezienswaardigheden Estland
Haapsalu

Pärnu

Pärnu (opgericht in de 13e eeuw) is de grootste badplaats in Estland, met een lang zandstrand en een reeks hotels die ontspannende spadiensten aanbieden. Bezoekers kunnen ook paardrijden, vogels kijken en deelnemen aan activiteiten zoals het maken van traditionele poppen (Travnitsa) gevuld met kruiden.

bezienswaardigheden Estland
Parnu

Tartu

De op één na grootste stad van Estland, Tartu draait om de prestigieuze Universiteit van Tartu en jonge mensen verlevendigen de vele cafés en bars verspreid over de stad. Bezoek de universiteit, de Botanische Tuin en het A. Le Coq Biermuseum. De stad heeft ook een paar eigenzinnige bezienswaardigheden, waaronder de Tagurpidi Maja ondersteboven huis), het Leaning House of Tartu (waar ook het Tartu Museum of Art is gevestigd) en het Crazy Scientist’s Office.

 

Neem een kijkje op onze fotopagina van Estland voor meer toffe foto’s

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar